Kırıkkale’de, Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Diş Hekimliği Fakültesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından anasınıfı öğrencilerine yönelik, Koruyucu Flor Vernik uygulaması başlatıldı.

Uygulama hakkında bilgi veren Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil, flor vernik uygulamasının 1960’lı yıllardan beri yapıldığını ve ailelerin bu yöndeki olumsuz söylentileri dikkate almalarını belirterek, “Fırça ve jel uygulamasının daha ufak yaş gurubu çocuklar için olanı flor verniktir. Bu uygulama 1976 yılından beridir var olan bir uygulamadır. Şu anda kentte bulunan anaokullarının nerdeyse yarısını bitirdik. Flor vernik uygulamasını Halk Sağlığı Kurum Başkanlığı kasım 2014 yılı itibariyle tüm Türkiye’deki ana okulları için uygulamaya koyduğu bir uygulamadır. Florlar ile ilgili bazı söylentiler var. Şu anda kullandığımız malzemelerin hepsi 1960-1970’lerden buyana kullanılan malzemelerdir. Avrupa’nın, ABD’nin düzenli olarak kullandığı malzemeler. Herhangi bir sıkıntısı olmayan malzemeler. Flor verniğin yan tesiri olsa zaten Sağlık Bakanlığı bu duruma ön ayak olmazdı. Hacettepe ve Ege Üniversitesi’nin Bilim Komisyonu kararıdır. Bu çok önemli. Flor bir zehir değildir. Belli konsantrasyonlarda rutin olarak kullanılan bir malzemedir. Avrupa ve ABD bunu hala kullanmaktadır. Çocuğun kafasında sağlıkçı profilini değiştirme anlamında da önemli bir şanstır” dedi.

İnsan sağlığının başında diş sağlığının yer aldığını ve son derece önemli olduğuna dikkat çeken Vali Kolat ise, anaokullarında flor vernik uygulamasıyla başlatılan diş sağlığı tedbirlerinin artarak devam etmesinin önemli olduğunu söyledi.

Programa, Vali Ali Kolat, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Güngüneş ile diğer ilgililer katıldı.