Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde bulunana TPAO toplantı salonunda "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" toplantısı yapıldı.

İş dünyası ve ekonominin yerel dinamikleri olan tüm sanayici ve yatırımcıların katıldığı toplantıda konuşan Vali Esengül Civelek, “Kalkınma hamlemize devam etmek, ülkemiz için büyük hedef olarak belirlenen, Cumhuriyetimizin 100. yılında, 2023 yılında saygın güçlü bir ülke olarak dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer almak üzere amaçlanan, 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşabilmek için gece gündüz demeden hep birlikte tüm taraflar olarak canla başla çalışmamız gerekiyor” dedi.

“KOBİ’lere destek ekonomiye destektir”

KOBİ’ler hakkında konuşan Vali Civelek, “Sürdürülebilir kalkınmamız, istikrar içinde büyümemiz için; geride bıraktığımız zor bir yıl sonrası reel sektör, ithalatçılar, üreticiler, KOBİ’ler, yatırımcılara yönelik bir dizi teşvikler, tedbirler ve yeni çözüm önerileri hayata geçirildi. Maliye Bakanlığı ve sosyal güvenlik kurumuna olan borçlar yapılandırıldı. Devlet kamu alacaklarını yapılandırdı. Diğer yandan da KOBİ’lere destek ekonomiye destektir bilinci ile KOBİ’lerimizin büyümesi gelişmesi için yeni finans kaynaklarına ulaşabilmelerini teminen yeni politikalar oluşturuldu. Ekonomik aktivitelerinin canlanması, istikrar içerisinde sürdürülebilir kalkınmamız ve gelişmemiz için hükümet tarafından sizler lehine ortaya konan planları, programları, reform niteliğindeki düzenlemeler hakkında bugün sizleri bilgilendirmek üzere bir araya geldik. Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde Çalışma Hayatında İstihdam Seferberliği başlatıldı. Çünkü devlet olarak her ne kadar sağlıktan, eğitimden, güvenlikten sorumlu isek istihdamı arttırmaktan da sorumluyuz. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin iyileştirilmesi, refahtan aldıkları payın artırılması ülke geleceğimiz açısından büyük önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Kırklareli Defterdarı Günay Polat, maliye bakanlığının yapılandırmaları, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Tahsin Halcı, SGK yapılanmaları, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Hasan Aksoy, çalışma hayatındaki istihdam seferberliği ve işverene sağlanan teşvikler, Kırklareli KOSGEP Müdürü Mahmut Özkaya da KOBİ’lere sağlanan yeni finans imkanları ve KOBİ’lerin büyümesini, gelişmesini destekleyici çözümler üzerinde konuştular.