Kırklareli‘nin Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerinin köylerinde çiftçiler baharın gelmesiyle tarlalarını hastalıklara karşı ilaçlamaya başladı.

Babaeski’nin Çengerli köyünde çiftçilik yapan Erol Kurt, buğday ve arpalara hastalıklarına karşı ilaçlama çalışmalarının yapıldığı söyledi.

İlaçlama çalışmaları hakkında bilgi veren Kurt, “Buğdayların kardeşlenme ve başaklanma süresi arasında kök ve mantar hastalıklarına karşı ilaçlamaya başladık. Buğday ve arplarda sinek görülme ihtimaline karşı mücadele çalışmalarını yapıyoruz. Baharın gelmesiyle birlikte otların çıkmaya başlaması buğdaylarda ilerleyen zamanlarda yüzde 20 verim düşüklüğü yaşanabilir” dedi.

“Bu ilaçları ziraat mühendisleri tarafından hazırlanan reçeteler dahilinde atıyoruz”

Tarlaya atılan ilaçların reçeteye uygun olduğunu kaydeden Kurt, “Bu yüzden buğdaylara ve arpalara ot mücadelesi yapıyoruz. Bu ilaçları ziraat mühendisleri tarafından hazırlanan reçeteler dahilinde atıyoruz. Mühendislerin reçetelerde yazdıkları usule göre hazırlıyor ve her şeyi kararında yapıyoruz. Bütün çiftçilere bol verimli bir sezon geçirmelerini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı Mustafa Şener Birgün, çiftçilerin tarlalarını ilaçladığını bazı çiftçilerin ise ayçiçeği tarlalarını hazırlarlıklarını kaydetti.

Sezonun başladığını ifade eden Birgün, “Çiftçilerimiz için sezon başlıyor. Çiftçilerimiz buğdaylarına kök boğazı ilaçlarını atıyorlar. Bu ilaçlama önemli. Bazı çiftçilerimiz ayçiçeği tarlalarını hazırlamaya başladı. Herkese bol bereketli bir sezon diliyorum” şeklinde konuştu.