Kırklareli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde sokak ve caddelerde kaldırımların üzerinde, cami önlerinde, evleri ve iş yerlerini tek tek dolaşarak dilencilik yapanlara yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Zabıta ekipleri son olarak Alo 153 Zabıta hattına gelen şikayeti değerlendirerek Kapalı Cumhuriyet Caddesi ile Fevzi Çakmak Bulvarı’nın kesiştiği bölgede bir dilenci yakaladı. Bursa’dan geldiği tespit edilen H.D. adlı dilencinin üzerinde yapılan aramada 90 TL para ve 3 adet kredi kartı çıktı.

5326 sayılı Kabahatler Kanununun 33. Maddesine istinaden paralara el konulurken, H.D. isimli dilenciye de 91 TL ceza kesildi. H.D. yapılan işlemlerin ardından Kırklareli’nden gönderildi.

"VATANDAŞLARIMIZ DAHA DUYARLI OLMALI"

Vatandaşlara, dilencilik yaparak haksız kazanç elde etmek isteyenlere karşı daha duyarlı olma çağrısında bulunan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 24 saat boyunca Alo 153 numaralı telefonu arayarak, bu konuda şikayet ve ihbarlarını iletmelerini, yapılacak olan ihbarların ekiplerce ivedi şekilde yerinde değerlendirilerek, gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi.