Kırklareli Belediyesi ve Gençlik Servisleri Merkezinin ortaklaşa düzenlediği “Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampları” Kırklareli’nde 11 yabancı uyruklu öğrencinin katılımı ile gerçekleştiriliyor.

“Uluslararası Gönüllü Gençlik Çalışma Kampı” projesi kapsamında 5 ülkeden Kırklareli’ne gelen 11 öğrenci Kırklareli’nde bulunan çocuk parkları, refüjler ve yapımı devam eden Atatürk Evi’nde düzenleme ve peyzaj işleri yapımında gönüllü olarak çalışıyor.

Aralarında Türkiye, Ukrayna, Çin, Meksika, Rusya, Güney Kore’li öğrencilerin bulunduğu yaşları 18 ile 25 arasında değişen 11 kişilik ekip 7 Temmuz’dan bu yana Kırklareli’nde gönüllü olarak çalışıyor. Bu kapsamda öğrenciler son olarak Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ile birlikte yapımı Yayla Mahallesinde devam eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin aynısı olan Atatürk Evi’nde bahçe düzenleme çalışmalarına katıldılar. Üzerlerinde Atatürk tişörtleri ile gönüllü olarak çalışmaya gelen öğrenciler, Başkan Kesimoğlu ile birlikte Atatürk Evi bahçesine zeytin ve ıhlamur ağacı ektiler.

Kesimoğlu, düzenlenen etkinlik sonrası bir açıklama yaparak, "Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencilerimizi yaklaşık 15 gündür Kırklareli’nde misafir ediyoruz. Burada bulundukları süreç içerisinde öğrencilerimize Kırklareli kültürünü anlatıyoruz, onlarda Kırklareli’nde gönüllü olarak belediye çalışmalarında bize yardımcı oluyorlar. Bugün Atatürk’ümüzün evinde onlarla birlikte barışın simgesi olan zeytin ağaçlarının ekimini gerçekleştirdik. Ülkemizin ve dünyamızın acilen barışa ihtiyacı var. Bu diktiğimiz ağaçlarında dünyada ve ülkemizde barışa katkı sağlamasını diliyoruz" dedi.

Yabancı öğrenciler ise Atatürk’e olan hayranlıklarını dile getirerek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çok büyük ve örnek alınması gereken bir lider olduğunu belirttiler.