Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Üroloji Anabilim dalı bünyesinde oluşturulan ‘Taş Kırma Ünitesi’nin açılışı yapıldı.

Açılışa Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güray Erener, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Karabulut,Genel Sekreter Dr. Ercan Soydan, Genel Koordinatör Doç. Dr. Özkan Görgülü,Kırşehir Kamu Hastaneleri BirliğiGenel Sekreteri Opr. Dr. Mehmet Öncel’in katılımları ile gerçekleşti.

Açılışta konuşma yapan Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Karabulut, Taş Kırma Ünitesi’nin Ahi Evran Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) altyapı desteği kapsamında ve Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği’nin ortak çalışmasıyla oluşturulduğunu belirtti.

Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Mehmet Öncel yapılan çalışmalardan bahsederek amaçlarının Kırşehir halkına hakkaniyetle ulaşılabilir ve çağdaş bir sağlık sistemi sunmak olduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Kudret Saylam ise konuşmasında “Biz üniversite olarak Sağlık Bakanlığımız ile 2012 yılında yaptığımız bir protokol çerçevesinde hastaneyi ortak kullanıyoruz. Dolayısıyla Ahi Evran Üniversitesi olarakeğitim ve araştırma çalışmalarımızı sürdürürken bir taraftan da hastanelerin asli görevi olan tedavi konusuna da ağırlık vererek çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.