AK Parti Kırşehir İl Başkanı Salih Çetinkaya, Engelliler Haftası nedeni ile düzenlenen kahvaltıda yaptığı açıklamasında, "Engelli Vatandaşlarımız Toplumumuzun ayrılmaz en önemli parçasıdır" dedi.

Kent Park da yer alan Kocatepe Restourandaki kahvaltı sonrasında Çetinkaya yaptığı açıklamada, “Engelli Vatandaşlarımız Toplumumuzun ayrılmaz en önemli parçasıdır.

Çağdaş ve sosyal devlet anlayışı ile AK Parti Hükümeti olarak engellilerin karşılaştığı sorunların çözümü için var gücümüzle çalıştık, engelli kardeşlerimize yönelik çalışmalarımızı her zaman önceliklerimiz arasına aldık.

Engelli vatandaşlarımızın hak ettikleri hayat şartlarına kavuşabilmeleri için önemli çalışmalar yaparak, gerekli tüm adımları attık. Eğitim hizmetlerinden evde bakım hizmetlerine, istihdam sağlanmasına ve gerekli tüm yasal düzenlemeler ile gerçekleştirdiğimiz uygulamalarla, pek çok konuda engelli kardeşlerimize haklarını teslim etmeye çalıştık. Onları evlerine, odalarına bağlı hale değil, sosyal hayattan kopmadan koparmadan bir bütün haline getirdik.

Şu unutulmamalıdır ki, Her zaman insan ve millete hizmet odaklı politikalarımızla, istisnasız, toplumun bütün kesimlerini kucaklamaya özen gösterdik. 2000’li yıllardan önce engelli kardeşlerimiz, eğitim alamıyor, sağlık hizmetlerinden bile rahatlıkla faydalanamıyorlardı. Kendilerince oluşturdukları küçük dünyalarda yaşamaya bırkılan engellilerimiz bu sıkıntılı süreçten koruyarak onlara güncel yaşama ve sosyal hayata daha da fazla yakınlaştırdık” dedi.

Engelliler için eğitim ve sağlık politikasında iyi bir konuma geldiklerini anlatan Çetinkaya, ”Özellikle engelli vatandaşlarımıza yönelik eğitim ve sağlıkta oldukça iyi durumdayız. Şunu çok iyi biliyoruz ki engellilerimize küçücük fırsatlar sunulduğunda onların ne denli büyük projelere imza attıklarının ve kendileri ile beraber diğer engelli kardeşleri için de büyük işleri başardıklarını görmekteyiz.

Her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olduk ve onlara destek olmaktan da geri durmadık. Bu duygu ve düşünceler ile 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutluyor, herkesin birer engelli adayı olduğunun farkında olmaları gerektiğini hatırlatıyor, engelli kardeşlerimize desteklerimizin her zaman devam etmesi gerektiğini hatırlatıyorum” diye konuştu.

Program sonunda engellilerle İl Başkanı Çetinkaya tek tek hatıra fotoğrafı çektirdi.