Kırşehir Ak Parti milletvekili Muzaffer Aslan yapımı tamamlanıp ulaşıma açılan Sıdıklı Sarıyahşi köprüsü hakkında açıklama yaptı.

Milletvekili Muzaffer Aslan açıklamasında, "Kırşehir’ le Sarıyahşi, Evren, Ağaçören, Şereflikoçhisar ilçeleri ve Harmandalı kasabasıyla bağlantıyı oluşturacak olan köprümüzle toplamda 108 bin 900 kişiye daha rahat ve kolay ulaşım sağlanacaktır" dedi

Kırşehir’in ekonomisine büyük oranda katkı sağlayacak olan köprünün yıllardır Kırşehir’e hem gönülden hem ekonomi anlamda bağlı olan Aksaray ve Ankara’ya bağlı ilçelerimizle ulaşım daha kolay ve daha kısa olacağını söyleyen Aslan, "Köprünün Aksaray tarafında kalan kısmında sert zemine ulaşmak için uzun süreli bir çalışma gerçekleşmiştir. Bu nedenle köprünün hizmete açılması planlanan süreden daha uzun sürmüştür" diye konuştu.

Aslan, "Aksaray kısmında kalan bu sert zemine ayakların bağlanması için en üst seviyede teknolojik imkanlar kullanılmıştır. Bu teknolojiyi görmek için bir çok ülkeden mühendisler gelip incelemelerde bulunmuşlardır. Uzunluğu 415 metre genişiliği 13,5 metre olan köprümüzde 14 metre uzunluğunda toplam 12 adet ayak bulunmaktadır. Köprümüzün yapımında 1 milyon 200 bin metreküp kaya dolgu kullanılmıştır" ifadesinde bulundu.

"Yöre halkımızın uzun yıllardır hasretle beklediği bu köprü ile ırmağın iki tarafının kucaklaşması gerçeklemiştir" diyen Aslan, "Yöre halkımızın kullanımına açılan köprümüzün resmi açılışını inşallah ilerleyen tarihlerde büyük bir coşkuyla gerçekleştireceğiz hepimize hayırlı uğurlu olsun’’ şeklinde konuştu.