Sürücü Eğitimleri Konfederasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Kurumları arasında imzalanan protokolle ana okullarında ‘Çocuklarımızı Trafikte Geleceğe Hazırlamak’ adlı proje hayata geçti.

Özel bir anaokulunda hayat bulan projede Sürücü Kursları Derneği Başkanı Buğra Aktan, anaokulu öğrencilerini, trafik-trafik kazası-uyulması gerekli kurallar noktasında bilgilendirdi.

Türkiye genelinde başlayan eğitimler hakkında bilgi veren Aktan, trafik bilincini aşılamak ve farkındalık oluşturmak için çalışmaların başladığını söyledi.

Aktan konuşmasında, “Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine trafik kuralları hakkında bilgi vermek öğrencilerimizin trafik bilincini erken yaşlarda kazanmaları için harekete geçtik.

Kırşehir Sürücü Kursları Derneği olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜSEKON arasında imzalanan protokol gereği trafik bilincini arttırarak gelecek neslin kurallara hakim yetişmesi gayreti içerisinde olacağız.”dedi.

Yapılan ortak çalışma ve hazırlanan görsellerle öğrencilerin kurallara daha fazla hakim olacağını ifade eden Aktan, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın hazırlanan görsellerde anlatılan kuralları hayatlarında tatbik etmeleri için içerisinde yaşadıkları heyecanı gördük.

Çocuklarımızın aldıkları pankartlarda ki görselleri bizlere anlatıyor olması da istediğimiz hedefe doğru gidebilmede bizleri daha fazla aşıladı.

Yaptığımız çalışmanın okul aşaması ile birlikte ebeveynlerinde evlerinde çocuklarına tekrarı ve kurallara uygun davranmaları ne kadar doğru bir iş yaptığımızı belki şimdi değil ama ilerleyen süreçlerde bizlere gösterecektir.”diye konuştu.

Anaokulunda öğrencilere öğretmenlerinin de yardımları ile dağıtılan pankartlarda trafik kurallarına uyulması uyulmadığı takdirde ortaya çıkan kaza tabloları gösterildi.