Kazakistan-Türkiye ilişkileri ve Kazakistan’ın bağımsızlık günü nedeni ile Ahi Evran Üniversitesinde düzenlenen programda Doç. Dr. Kürşat Zorlu’ya Kazakistan Madalyası özel ödülü verildi.

Kazakistan-Türkiye ilişkilerinin anlatıldığı konferansda konuşan Kazakistan Büyükelçisi, Tüymebayev, "İşbirliği ivmemiz her alanda devam etmektedir" dedi.

Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen konferansda Türkiye-Kazakistan ilişkileri hakkında açıklamalarda bulunan büyükelçi Tüymebayev, "Bağımsızlığımızı ilanımızdan sonraki zaman zarfında kardeş Türkiye’nin yönetimi ve halkı hep yanımızda yer almış, bizleri desteklemiştir. Ülkelerimiz arasındaki ticaret hacminin 15 milyar dolara ulaştırılması hedefine yıldan yıla yaklaşılmaktadır. Ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki dostluğun ve değerli Kırşehirlilerin Kazakistan halkına olan sevgisinin göstergesi olarak anlıyoruz. Türkiye’nin yükselen üniversitesi olan AEÜ yönetiminin kararıyla yine aynı yıl üniversitenin önemli bir amfisine ’Kazakistan’ adının verilmesi bizleri memnun etmiştir. Bağımsızlık günümüz olan 16 Aralık’a ramak kala bu etkinliğin yapılmış olması ayrı bir önem kazanıyor. Bağımsızlığımızı ilanımızdan sonraki zaman zarfında kardeş Türkiye’nin yönetimi ve halkı hep yanımızda yer almış, bizleri desteklemiştir. Dost ve kardeş ülkelerimiz arasındaki iş birliği her alanda yüksek ivmeyle ilerlemektedir" diye konuştu.

AEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Başkanı Doç. Dr. Kürşat Zorlu’nun yönettiği konferansta, TOBB Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Toğrul İsmayil ve Avrasya Ekonomik İşbirliği Derneği Başkanı Hikmet Eren sunum yaptı.

Zorlu’ya, Kazakistan Dışişleri Bakanlığı madalyası konuşmaların ardından, Tüymebayev, Doç. Dr. Zorlu’ya, Kazakistan-Türkiye arasındaki ilişkilerin yeni ivme kazanmasına vesile olması ve diplomatik ilişkilerin gelişmesine yaptığı katkılar dolayısıyla Kazakistan Dışişleri Bakanlığı madalyası verdi. Tüymebayev, AEÜ Türk Dünyası Topluluğunca Türk Dünyası Hizmet Ödülü’ne layık görülen Kazak oyuncu Bahadır Hakim’e plaket takdim etti. Büyükelçi Tüymebayev, ayrıca Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Güray Erener, Doç. Dr. İsmayil, Eren ve AEÜ Türk Dünyası Topluluğu Başkanı Nevin Şahin’e çeşitli hediyeler verdi.Rektör Vekili Erener ise Tüymebayev’e plaket takdim etti.