Yeni Kırşehirspor’da yaşanan vergi kıskacına giren 125 kişi yaptıkları iyilik ve fedakarlığın bedelini ağır ödediklerini söyledi.

Dönemin il yöneticilerinin talepleri doğrultusunda Yeni Kırşehirspor’un yönetimine yapılan tebligat sonrasında temizlik işçileri, iş adamları, esnaflar, memurlar 4 milyon liralık vergi kıskacı altına girdi.

Yöneticilerin teklifi üzerine Yeni Kırşehirspor’un yönetimine giren ve gelen tebligatlar sonrasında hüsrana uğrayan hatta kalp krizi geçirenler bile oldu. Hayatları boyunca maça dahi gitmediklerini iddia eden bir kısım yöneticiler yaşanan süreçten nasıl çıkacaklarını düşünüyor.

Kırşehir’in birliktelik içerisinde yaşamakta olduğu durumdan kurtulmasını isteyen yönetici vasfında ki kişiler Valilik makamı ve Belediye Başkanlığı makamından borcun kapatılması noktasında kendilerinin önünü açmasını isterken siyasi mekanizmanın hızlı şekilde yaşanmakta olan duruma müdahil olmasını talep ediyor. Yöneticilerin ısrarı ile Yeni Kırşehirspor’a katılan hayatları boyunca maça dahi gitmediklerini anlatan mağdur yöneticiler borcun ödeme sürecinin yaklaşması üzerine yaptıkları açıklamada, "Bu şehri sevmek suç mu? Bizler dönem idaerecilerinin yaptıkları teklifler sonucunda Yeni Kırşehirspor’a yönetici olarak kayıt olduk. şehre ve yöneticilerimize olan güven vardı. Gördük ki güven suistimal edildi.

Şuan herkesin eline tebligatlar ulaşıyor. Bizler ise ne yapacağımızı bilmiyoruz. Kime gitsek kapılar yüzümüze kapanıyor. Kimsenin tekelinde olmayan Yeni Kırşehirspor’a yönetici vasfında olmamız bizleri bu duruma düşürdü. O dönem destekleyen herkes şimdi yok oldu. İçerisinde yaşamakta olduğumuz durumdan ise yine kendimizi hep söylenen ’birlik ve beraberlik’ ruhu ile kurtarabiliriz. Nerede ahi ruhu nerede üst kadamede ki iş adamlarımız artık kimseye güvenimiz kalmadı" diye konuştu.