Kırsal kalkınma destekleri ekonomik yatırımlar toplantısı Kırşehir’de yapıldı.

Kırşehir Kültür Müdürlüğü’nde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırşehir il müdürlüğü tarafından ekonomik yatırımlar toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Necati Şentürk. Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürü Kenan Şahin, Kırşehir Ziraat odası başkanı Bekir Tan ve çiftçiler katıldı.

Toplantıda konuşan Kırşehir Valisi Necati Şentük bu tür toplantıların Türkiye’de 39 ilde gerçekleşmekte olduğunu söyledi. Şentürk, "Amacımız çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan çiftçilerimizi yüzde 50 hibe desteği vererek teşvik etmektir. Çiftçi kayıt sisteminde olmayan çiftçilerimizde bu destekten yararlanabilirler ancak bunun bir kaç şartı vardır. Şartları yerine getiren herkese hibe desteği verilecektir hibe desteği verilirken Kırşehir’de 5 kişi tarafından incelenerek şartları yerine getiren çiftçilerimize bu yüzde 50 hibe desteği verilecektir.

Malum Türkiye’de bir ürün paketlendik den sonra fiyatı artmaktadır. Kırşehir’de en çok büyükbaş ve küçük baş yetiştiriciliğiyle uğraşan insanlarımız var. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı konularını genişletilerek, Kırşehir’inde içinde bulunduğu 39 İl için Büyükbaş ve Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği tesislerini de Kırsal kalkınma yatırımları desteklerine dahil etmiştir" dedi.

BESİ HAYVANCILIĞI KIRŞEHİR’İN EN ÖNEMLİ SEKTÖRLERİNDEN BİRİSİ

Kırşehir Tarım İl Müdürü Kenan Şahin, ekonomik yatırımlar toplantısında yaptığı konuşmasında, Kırşehir’in Besi Hayvancılığı alanında en önemli sektörlerden birisi olduğunu söyledi. Şahin, "Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığımız tarafından 2006 yılından itibaren Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı yürürlüğe girmiştir. Bu program kapsamında uygulanmakta olan Ekonomik yatırımlar ile yatırımcılara tarımsal amaçlı kurulan yeni tesislere veya mevcut tesislerin teknoloji yenilemesi ve kapasite artırımları konularında %50 hibe desteği verilmektedir.Bilindiği üzere ilimiz Avrupa Birliği fonları ile yürütülmekte olan IPART desteklemeleri kapsamında yer almazken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız bu mağduriyetin giderilmesi amacı ile uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı konularını genişletilerek, ilimizin de içinde bulunduğu 39 İl için Büyükbaş ve Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği tesislerini de Kırsal kalkınma yatırımları desteklerine dahil etmiştir.Besi hayvancılığı ilimizin en önemli sektörlerinden biridir hayvancılıkta büyük gelişme gösteren ilimizde et kalitemiz çok yüksek olup Metropol illerde özellikle Kırşehir etinin tercih edilmesini sağlayarak bir marka oluşmuştur" diye konuştu.

Toplantı ekonomik yatırımlar üzerine çiftçilerle yapılan istişare ile devam etti.