Kırşehir, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği 4.’sü düzenlenecek ‘Esnaf Şurası’na hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı şuraya Kırşehir’den Esnaf Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk ve oda yönetimi gidecek.

4.’sü gerçekleştirilecek şura ile ilgili açıklamada bulunan Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, “Esnaf ve Sanatkarlar şurasını esnaf ve sanatkarımızın yaşadığı sorunların giderilmesi sağlayacak önemli bir platform olarak görüyoruz. Bu platform da Kırşehir esnafının sosyal güvenlik ve finansman sorunları başta olmak üzere vergi mesleki eğitim ve istihdam mevzuatdan kaynaklanan sorunların çözümlenmesi noktasın da çok önemli olduğu kanaatindeyiz. Kırşehir Esnaf Odaları Birliği olarak oda başkanlarımızdan tespit etmiş olduğumuz günümüz de esnaf ve sanatkarımızın yaşadığı sorunları temel alan eksikliklerimizi dosya haline getirerek Ahiliğin Başkenti Kırşehir’den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aracılığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’ye sunacağız. Bizler Kırşehir adına esnafımız adına düzenlenecek olan şurayı önemseyerek katılım göstereceğiz. Özellikle Ahilik düsturu başta olamak üzere esnafın içerisinde olduğu sıkıntı ve ticari hayatta karşılaştığı sorunlarla birlikte rekabet güçlerinin arttırılması gibi konuları karşılıklı müzakere ile ele alacağız.

Ülkenin orta direği ekonominin bel kemiği olan küçük esnaf ve sanatkarın hayatta kalması için yapılması gerekli olan her şey anlatılarak tedbirlerin gelişen dünya da nasıl alınacağı istişare edilecek. Bizler Kırşehir’de daima esnafımızın yanında olarak onların içerisinde oldukları sorunları aynı gelenekten gelen insanlar olarak iyi analiz etmekteyiz. Fakat değişimle birlikte esnafında değişmesi gerektiğini değişime ayak uydurarak ahi prensiplerine bağlılığı göstermesi ile ayakta kalacağına inanıyoruz. Ahi Modeli dünyanın önemli ekonomi merkezlerinde kullanılan bir model bizde bu başkentte bunu yaşatma gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.