Amatör Spor Kulüplerine destek sunan Kırşehir Valisi sporculara, ‘Obezite ve Milli İçecek’ uyarısı yaptı.

Kırşehir Valiliği, İl Özel İdaresi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğünce Amatör Spor Kulüplerine 30 bin liralık destek verildi.

Desteğin artarak devam edeceğini söyleyen Kırşehir Valisi Necati Şentürk, “Güçlü, metanetli, cesur insanlar olmalıyız. Kötü beslenme sebebi ile gençlerimiz maalesef hayatlarını kaybediyorlar. Ne sağlam vücut ne sağlam zeka kalıyor. Mümkün olduğu kadar doğal beslenmeye dikkat edin” dedi.

MİLLİ İÇECEK VE OBEZİTE UYARISI

Amatör Spor Kulüplerine yapılan yardım programında konuşan ve sporcularla özel olarak ilgilenen Vali Şentürk milli içecek ve obezite uyarısı yaptı. Şentürk, “Fastfood tipi yiyeceklerden uzak durun, hele sizler sporcusunuz ki bu sizler için daha çok gerekli olan bir şey bu, kötü beslenmeye yönelik olan gıdalara itibar etmeyin. Doğal beslenmeye gayret edin mesela, gazlı içecekler içeceğinize ayran için (milli içeceğimiz) ve çok sağlıklı bir içecektir. Beslenme tarzınıza dikkat edin ki güçlü sporcularla bu obezite belasından da kurtulalım” diye konuştu.

Kırşehir Valiliğinde düzenlenen Amatör Spor Kulüplerine Destek Programına İl Genel Meclis Başkanı Şuayip Soysal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Amatör Spor Kulüpleri Fedarasyon Başkanı Mehmet Şahin, Kırşehir Spor Kulübü Başkanı Yalçın Aydın ve Evranspor Kulüp Başkanı Alparslan Demirbaş ile birlikte Evransporlu sporcular katıldı.