Kırşehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesin de güvenlik tedbirlerini arttırdı.

Kırşehir genelinde 102 personel 14 farklı noktada 26 ekiple görev aldı. Polis tarafından yapılan uygulamada 905 kişi GBT taramasından geçerken 796 araç incelendi. Yapılan incelemelerde 5 araca trafik kanununa muhalefetten işlem yapılırken 1 araç trafikten men edildi. Kırşehirlilerin yoğun olarak kullandığı alanlarda uygulamalar sıklıkla devam ederken şehir merkezinde özellikle çocuklara yaptırılan dilencilik konusunda Belediye ekipleri ile ortak çalışma sergileniyor. Terme Caddesi, Ankara Caddesi ve Lise Caddesi üzerinde oluşturulan sivil ekipler çıkması muhtemel olaylara karşı tedbir alırken özel müdahale timleri oluşturuldu.

Belediye ekipleri tarafından mezarlık ziyaretine karşı haftalar öncesinden mezarlıklar da ilaçlama ve bakım çalışmaları yapılırken mezarlıklar da her yıl olduğu gibi bu yıl da gün boyu Kur’an - ı Kerim okutuldu. Kırşehirli vatandaşların sorun yaşamamaları için şehir merkezinde de belediye ekipleri önlemlerini arttırarak çalıştı.

Ankara-Kayseri karayolu üzerinde Jandarma ve Polis şehirler arası yolculuklar da hava sıcaklıklarına karşın ise hız yapılmaması noktasında periyodik olarak uyarılarda bulunuyor. Ankara yolu ve Kayseri yolu üzerinde bölünmüş yol çalışmaları aralıklı olarak devam ediyor.