Baharın müjdecisi nevruz bayramı Valilik önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Valilik önünde davullu-zurnalı yapılan kutlamalarda Türk Devletlerini simgeleyen bayrakları öğrenciler taşırken okçular Vali Necati Şentürk’ü karşıladı.

Nevruz bayramı kutlama töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Nevruz’un tarihi geçmişinin anlatıldığı kutlamalar geleneksel demir dövülmesinin ardından yakılan nevruz ateşinin üzerinden atlanılması ile son buldu.

Vali Necati Şentürk verdiği nevruz mesajında, “Bahar mevsimiyle birlikte doğada meydana gelen değişiklikler, ortaya çıkan renklerin birbiriyle uyumu ve yeşilin ruhumuzda yarattığı pozitif etki, doğayla insan bütünleşmesini arttırarak, farklılıkların doğada ve toplumsal hayatımızda ortaya çıkardığı zenginliği gözler önüne sermektedir.

Bu bağlamda, saygı, sevgi ve hoşgörünün hâkim olduğu coğrafyamızda yüzyıllardır bir arada yaşayan Anadolu halkları, birbirine sarsılmaz bağlarla bağlanmış, sevinci ve hüznü birlikte paylaşmış, Nevruz ateşinin etrafında el ele kol kola kenetlenerek geleceğe güvenle bakmıştır.

Bugün bizlere düşen görev de sahip olduğumuz bu kültürel mirası en iyi şekilde korumak ve gelecek nesillere aktarmaktır.

Kırşehir ilimiz de yüzyıllardır dayanışma ruhunun can bulduğu diyarlardan birisidir. Bayramlarda, mutlu ve acı günlerimizde birbirimize kenetlendiğimiz gibi tabiatın canlandığı Nevruz`da da bir arada olmamız gücümüzü ve kardeşliğimizi perçinleyerek, toplumsal huzurumuzu daha da arttıracaktır." dedi.