Kırşehir santra programı spor yorumcuları Bekir Kendirli ve Yasin ata Futbol Fedarasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’e çağrıda bulunarak, "Saha kapatıldığında Anadolu Kulüplerini destekleyin ki futbol da altyapı oluşabilsin" önerisinde bulundu.

Santra Programı Yorumcuları Bekir Kendirli ve Yasin Ata, “Türk futbolunda son dönemde yaşanan taraftar ekonomik sorunlarla alakalı Futbol Federasyonu Yönetim Kuruluna Başkanı Yıldırım Demirören’e ve futbol camiasına önerilerimiz var” dedi.

Santra Programı yorumcusu Yasin Ata, ortak akılla futbolda bir yerlere ulaşılabilineceğini söyledi. Ata, “Önerilerimizi eleştiri yada farklı şekilde değil de sorunların masaya yatırılıp hastanın ameliyattan sağ salim çıkması ile alakalı Galatasaray takımının taraftarının çıkartmış olduğu olaydan dolayı Galatasaray takımı seyircisiz ceza alırken diğer takımda aynı şartlarda seyircisiz oynuyor. Galatasaray Fenerbahçe veyahutta Akhisarla oynuyorsa Galatasaray seyircisiz ceza aldığı için Akhisarda seyircisiz oynuyor. Akhisarın yada diğer takımların suçu ne burada tarafsız sahada oynanacaksa ki bu Anadolu da profesyonel ligde takımı olmayan herhangi bir ilde doğuda da güneydoğuda da iç anadoluda da bir çok il var bu illerden bir tanesi de Kırşehir, Kırşehir’in profesyonel ligde takımı yok. 4 büyükler dediğimiz takımların ceza aldıklarında kendi takımlarının taraftarı sahaya alınmasın ama diğer takımın taraftarı sahaya alınsın. Türkiye Futbol Federasyonunun değerli Başkanı Yıldırım Demirören ortak akılla Türk futbolunun daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz. Bu anlamda Anadolu da Ahiliğin Başkenti Kırşehir’de ahiliğin amacının önce insan ve kardeşlik olduğu bu topraklar da bu öneriyi getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Futbol sahalarının en güzel yanının taraftar olduğunu anlatan spor yorumcusu Yasin Ata, “Futbolun ve sahaların en güzel yanı taraftardır. Taraftarsız maç olur mu? Taraftarı insanlarla bir araya getirmek futbolun felsefesinde ki amaç bu, futbol bir tiyatro sahnesi değildir. Futbol taraftarla birlikte oynanan bir spordur. Tiyatroda taraftar yoktur ama futbolda taraftar taraf olmak vardır. Hangi takım ceza aldıysa o takımın seyircisi alınmasın sahalara ama diğer takımın seyircisi rahatlıkla takımını desteklemek için girsin sahalara ve profesyonel takımların cezalarında profesyonel liglerde takımları olmayan illerde maçın oynanması sağlansın. Bunun en güzel örneği Kırşehir Ahi Stadı, Türkiye’de ki ilk beş sahadan bir tanesi Galatasaray,Fenerbahçe,Beşiktaş,Trabzon gibi ve süper ligde ki diğer takımlar tarafsız saha da oynayacaksa Kırşehir,Kırıkkale, Yozgat gibi illerde oynasın böylelikle hem futbol sevgisi hem de alt yapıda gelişme sağlanır. Süper Liğin yıldızları anadolu’ya çıkarken anadoluda da bir hamle başlamış olur. Türk futboluna hizmet etmek de budur. Amatör ligde 6 bin taraftarın izlediği maçlarda da heyecan artar. İddiada da yer alması ekonomik kalkınmaya da etki sunar inancını taşımaktayım” diye konuştu.

Yorumcu Bekir Kendirli ise açıklamasında, “Taraftar olmadığı zaman futbolcu ayağına gelen topu hemen çıkartma telaşına düşmekte” ifadelerine yer verdi.