MHP İl Genel Meclis Üyesi Grup Başkanı Av. Bülent Demirbaş Kırşehir İl Özel İdaresinin 2015 yılı bütçesi ile ilgili olarak Kırşehir halkının yanıltıldığını, bir algı manipülasyonu yapıldığını iddia etti.

Demirbaş, “Geçtiğimiz günlerde İl Özel İdaresinin bütçesinde ciddi bir artış olmadığını beyan etmiştim. Ancak iktidar encümenleri tarafından Kırşehir halkına 2015 yılı bütçesinin 26 milyon 500 bin lira olduğu söylenerek sanki bütçenin tamamı yatırım olacakmış gibi bir algı manipülasyonu yapılmıştır. 2015 yılı bütçesi 26 milyon 500 bin lira olmasına rağmen tüm giderler düşüldüğünde Kırşehir ilinde hizmet yatırımları için tahsis edilen bütçe sadece 6 bin 534 liradır.

Zira bütçenin içinde İl Özel İdare tüm personelinin maaş ve tazminatları, SGK, lojman giderleri, taşıtların bakım ve akaryakıt giderleri gibi onlarca kalem gider vardır. Yani Kırşehir halkı yatırım bütçesinin sadece 6 bin 534 lira olduğunu bilmelidir” dedi.

Demirbaş, “ 30 Mart yerel seçimlerinin ardından Kırşehir’de 20 adet belde belediyesi kapatılarak köy statüsüne dönüştürülürken, belediyelerin her türlü varlığı, borçları, alacakları ve personelleri de İl Özel İdarelerine devredildiğinin unutulmaması gerekir. Kapanan Belde Belediyelerinin İl Özel İdaresine devredilen ağır borçları, İl Özel İdaresinin kısıtlı bütçesi nedeniyle sadece kapanan beldelerden doğan yeni köylerimize değil, Kırşehir’deki tüm köylerimize hizmeti aksatacağı endişesi muhtarlarımıza şimdiden sirayet etmiştir. Kırşehir ilinde sayısı 20 olan belde belediyeleri kapatılmadan önce 20 milyon lira civarlarında olan il bütçesinde ciddi bir artış yok. Bu parayla yol, asfalt, kanalizasyon, içme suyu projeleri, bakım ve onarımlar, yol levhaları, temizlik, köprü, menfez, okul yapılması planlanıyor. Kısıtlı ve yetersiz bütçe nedeniyle Kırşehir’de büyük umutlarla başlatılan Biyogaz Enerji Projesinin iptali dahi AKP kulislerinde tartışılmaya başlanmış olup 2015 yılının mali yıl olarak zor geçeceği anlaşılmıştır. O yüzden genel bütçenin yatırıma ayrılan kısmın sadece 6 bin 534 lira olduğu Kırşehir halkından gizlenerek bir yanıltıcı bir algı yönetimi yapılmasını hoş karşılamıyoruz” diye konuştu.