Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırşehir’e gelişinin 95. yıl dönümü Ata’nın Kırşehir’de halka hitap ettiği yerde yapılan törenlerle kutlanıyor.

Atatürk Anıtına Çelenklerin sunulmasıyla başlayan törenler de Kırşehir Öğrenim Gençliğine Yardım Derneği ve taraftar gurupları Ata için miting alanından tören alanına kadar yürüdü. Kırşehir kalesinden 9 pare top atışının yapıldığı törenlerde Ata’nın Kırşehir’e gelişi ile ilgili şiirler okunurken Kırşehir Valisi Necati Şentürk, tarihin bir milletin hafızasının olduğunu söyledi.

Vali Şentürk tören alanında yaptığı konuşmasında, "Bugün de vatan, bayrak, ezan ve Türk Milletinin düşmanları hâlâ mevcuttur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bütün bu düşmanların hakkından gelecek güce, idareye, imana, gençliğe ve sarsılmaz bir inanca sahiptir. Milli Mücadele dönemindeki gençlerimiz gibi günümüzün gençleri de Milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır. Bütün Türk gençliği tek vatan, tek millet, tek devlet ve tek bayrak ülküsünün de teminatlarıdır. Tarih, ibret almamız için bir derstir. Cumhuriyetin kolay kurulmadığını, milyonlarca vatan evladının bu topraklar uğruna can verdiğini unutmamalıyız ve bu topraklara sahip çıkmalıyız. Sizlere güveniyor ve inanıyoruz. Mustafa Kemal Paşayı, silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz" dedi.

Program Kırşehirli Gençlerin Anı Defterine yazdığı metnin ve ataya bağlılık andının öğrenciler tarafından okunması ile son buldu.