Kırşehir Ülkü Ocakları’nın organize ettiği “Âşık Paşa, Türk Kültürü ve Kırşehir” Konferansı gerçekleştirildi.

Kırşehir Ülkü Ocakları İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda Prof. Dr. Mehmet Fatih Köksal’ın konuşmacı olarak katıldığı “Âşık Paşa, Türk Kültürü ve Kırşehir” konulu konferans düzenledi.

Konferansa Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Cemil Cahit Pişkin ve yönetimi, Merkez İlçe Başkanı Abdullah Doğan, Kadın Kolları Başkanı Tülin Kılınçer, Kamu-Sen İl Temsilcisi Bilal Türk, TÜRKAV Başkanı Seyfettin Öyünç, Türk Ocağı Reisi Süleyman Doğan, Ahi Baba Mustafa Karagüllü, Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül, Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Yusuf Aydın, Milliyetçi Hareket Partisi İl Encümenleri ve Belediye Encümenleri, Ahi Evran Üniversitesi akademisyenleri, öğrencileri ve davetliler katıldı.

Ülkü Ocakları Başakanı Kadir Köksal’ın açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Mehmet Fatih Köksal Osmanlı Devletinin son dönemini ve kuruluşunu anlattı. Köksal, Kırşehir’in Selçuklu Devletinin son dönemi ile Osmanlı Devletinin kuruluş döneminde başka illere nasip olmayacak bir âlim potansiyeli olduğundan, bu potansiyelin ise Türkçeye ve Türklüğü karşı önemli hizmetleri olduğunu anlattı.

Program konferans sonunda plaket takdiminin ardından son buldu.