Ahi Evran Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kürşad Zorlu, Türk Dünyasının UNESCO’su olarak kabul gören Türksoy basın ödülüne layık görüldü.

Nevruz kutlamaları kapsamında düzenlenen Türk Dünyasının Kültür Başkenti seçilen Kazakistanda düzenlenen törende, dünya genelinde 15 basın mensubu ve köşe yazarına Uluslararası Türksoy Basın Ödülü verildi. Türksoy basın ödülünü alanlardan biri de, Ahi Evran Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kürşad Zorlu oldu.

Üye ülkelerin temsilcilerinin yanı sıra Güney Kazakistan Eyaleti Valisi Canseyit Tuymebayev, Kültür ve Spor Bakanı Arstanbek Muhamediuli, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’un ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende, Hoca Ahmet Yesevi Türbesi’nin bulunduğu alanlara çadırlar kuruldu, konuklara milli yemekler ikram edilerek çeşitli spor ve kültür etkinlikleri yapıldı.

Ödül töreninde konuşan Doç. Dr. Kürşad Zorlu, "Aldığım ödülün yanı sıra takdim töreninin böylesine önemli bir günde ve Türk Dünyasının manevi başkenti sayılan Türkistan’da, Hoca Ahmet Yesevi’nin huzurunda gerçekleşmesi benim için ayrı bir anlam ve gurur kaynağı” dedi.

Türk dünyasındaki kültürel bağların gelişmesine katkı sağlayan Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan’dan gazetecilere ödüllerin verildiği etkinlik, Türk ve akraba topluluklardan sanatçıların verdiği konserlerle devam etti.