Kırşehir Valiliği, Vali Necati Şentürk öncülüğünde Kırşehir’de yaşayan mülteciler için yardım kampanyası başlattı.

1 TIR dolusu insani yardım malzemesinin istiflenmesine ve yardım edilecek kişilere aktarımına kadar öncü olan Vali Şentürk, ‘İnsani ihtiyaçlar başka ülkelerde Türkiye’de ki gibi ciddiyetle takip edilmiyor’ dedi.

Kındam Mahallesinde bulunan spor salonunda Kızılay tarafından gönderilen yardım malzemelerinin alımını sağlayan Şentürk burada yaptığı açıklamasında, “Kırşehir’de 2 bin 400 mülteci bulunmaktadır. Bunlar yerlerinden yurtlarından savaş nedeni ile ayrılmış olan o çok sevdiği topraklardan vatanlarından evlerinden belki annelerinden akrabalarından ve doğup büyüdüğü topraklarından bir zaruret sebebi ile bir savaş nedeni ile kopup gelen ama memleketimizin ali cenaplığına sığınmış olan Türk Devletinin yardımseverliğine sığınmış olan garip insanlardır. Türk milletinin misafirperverliği yardım perverliği ve şefkat duygusu dünyaca meşhurdur. Biz imparatorluğumuz döneminde de Türkiye Cumhuriyeti tarihinde de bunu gösteriyoruz” diye konuştu.

İNSANİ İHTİYAÇLAR BAŞKA ÜLKELERDE CİDDİYETLE TAKİP EDİLMİYOR

İnsani ihtiyaçların başka ülkelerde ciddiyetle takip edilmediğini belirten Kırşehir Valisi Necati Şentürk, “Mülteciler başka ülkelere de göç ederek oralarda da yaşayabilirler oralarda onların insani ihtiyaçları hiçbir şekilde Türkiye’de ki gibi ciddiyetle takip edilmiyor” ifadelerini kullandı. Türkiye’de insanların komşusu aç iken tok yatamayacaklarını söyleyen Şentürk, “Biz komşumuz aç iken tok yatamayız. Onlar başlarının altına bir yastık koyamaz üstlerine bir battaniye örtemezken biz evlerimiz de rahat uyuyamayız” diye konuştu.

Mültecilerin eksik eşyalarını anlatan ve Kırşehirlilere yardımlar konusunda dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Şentürk, “Beyaz eşyaları büyük ölçüde eksik, yatak, yorgan, koltuk, kanepe, masa, gibi eşyalarında eksiklik mevcut devletimiz mülteci ailelerin çocuklarını da eğitime alıyor. Çocukların çalışabilecekleri ortamı da meydana getirmek önemli halkımızdan özellikle kullanabilir durumda ki beyaz eşyalarını getirsinler Kındam Mahallesinde bulunan spor salonunda eşyalar ve yardım malzemeleri 20 gün süre ile istiflenecek. Sonrasında ise tespit edilen her aileye dağıtımları yapılacak. Yardım yaparken özellikle dikkat edelim ki yardımı alan insanlarında onurları incinmesin” dedi.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk’ün Kırşehir’de başlatılan kampanyaya destek vermesini istediği Türk Kızılayı da bir TIR dolusu insani yardım malzemesi ile gelirken Kızılay Göç İdaresi Müdürü Kemal Pehlivanlı, yapılan yardımların içerisinde 5 kişilik bir ailenin kuru gıda ihtiyaçlarının karşılanacağı şekilde organizasyonun yapıldığını anlattı.