Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, 2014 yılında 53 adet çocuk oyun gurubunu Kocaeli’ne kazandırdı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, 2014 yılında Kocaeli’ne 53 adet çocuk oyun gurubu kazandırdı. İki kuleli ve üç kuleli olan çocuk oyun grupları ihtiyaç olan köylere, okullara, sahillere ve parklara kuruldu. Çocuk oyun gruplarının içerisinde çocukların güzel zaman geçirmesine olanak sağlayan oyuncaklar bulunuyor. Oyun gruplarının zemini, çocukların oynarken yaralanmamaları için kauçuk malzemeyle kaplandı.

Park oluşturma işlemlerinin yanında diğer çalışmalarını da devam ettiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından il genelinde 2 milyon adet mevsimlik çiçek ekimi yapıldı. Ekipler parklara, mesire alanlarına, kavşaklara çiçek ve bitki dikimi gerçekleştirdi. Bu çiçekler arasında yoğunluk olarak lale, hercai menekşe, sümbül ve muskari türleri bulunuyor. Ekipler ayrıca vatandaşların daha sağlıklı bir hayat için sporla birlikte yaşaması adına kente aletleri şehrin dört bir yanına kondisyon aletleri kurarak hizmete sundular. 2014 yılında Kocaeli genelinde 24 adet kondisyon aleti grubu yapımı gerçekleştirirken bunun yanı sıra 5 bin 347 adet de donatı malzemesinin il genelinde montajını yaptılar. Donatı aletleri arasında çöp kovaları, kamelyalar, banklar ve piknik masaları yer alıyor.