Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. Yıl dönümünü Sekapark Azerbaycan Kültür Evi’nde etkinliklerle kutlandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Azerbaycan Kültür Evi Derneği, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. Yıl dönümünü nedeni ile ortaklaşa bir etkinlik düzenledi. Sekapark Azerbaycan Kültür Evi’nde gerçekleşen kutlamaya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak ile Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar ve çok sayıda davetli ilgi gösterdi.

Sekapark Kocaeli Azerbaycan Kültür Evi Derneği tarafından, derneğin bahçesinde gerçekleşen etkinliğe katılım yoğun oldu. Programa Başkan Vekili Zekeriya Özak, Derince Kaymakamı Akın Yılmaz, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, İl Müftüsü Yusuf Doğan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hayati Aydın, Azerbaycan heyetinden Prof. Dr. Asıf Rüstemli, Balkan Türkleri Dernek Başkanı Bayram Çolakoğlu ve çok sayıda Azeri vatandaş da katıldı.

Etkinlik Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimiz anısına saygı duruşu ile başlayarak, İstiklal Marşı ve Azerbaycan Ulusal Marşı okundu. Kuran Tilavetinin dinlenmesinin ardından İl Müftüsü Yusuf Doğan eşliğinde dualar edildi.

Azerbaycan ve Türkiye’nin tarih boyunca sürekli iki kardeş olarak yaşadığını aktaran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, “Tek millet iki devlet olarak ilişkilerini sıcak tutmuş ve bugünlere gelmiş bir anlayışın temsilcileriyiz. Yıllar önce sayın başkanımız bizim bir merkeze ihtiyacımız var denildiğinde hiç tereddütsüz bu kültür merkezini tahsis ettik. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak yine elimizden geleni yapacağımızı belirtmek istiyorum. Nice 99’uncu yıllara diyorum” dedi.

Bugünün Azerbaycan tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, tüm zorluklara rağmen Azerbaycan dimdik ayakta durup hızlı adımlarla ilerlediğini kaydetti. Başkan Dündar etkinliğin kutlandığı alanın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine sağlandığını dile getirerek Türkiye-Azerbaycan dostluğunun önemine dikkat çekti.