Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Sevgiye davet, kararımız evet” konferansında Karamürsel halkı ile buluştu.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında halkı bilgilendiren Bakan Fikri Işık 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesi yeni sistemin getirilerini halka anlattı. Programa Bakan Fikri Işık’ın yanısıra Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, AK Parti Kocaeli teşkilatı yönetimi ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda söz alan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, milletin hakemliğini esas alan yeni sistemin Türkiye için çok önemli bir değişim olacağını söyledi.

16 Nisan referandumunun Türkiye’nin geleceği için önemli olduğuna değinen Bakan Işık, "Kim hangi düşüncede olursa olsun, kararı ister ’Evet’ olsun, ister ’Hayır’ olsun, tercihiniz başımızın üzerindedir. Hiç kimseyi ’Sen ’Hayır’ verdin.’ diye ötekileştirme hakkına sahip değiliz. Bizim görevimiz, değişiklik teklifi metnini anlatmak. ’Evet’ verirsek sadece ülkenin mi önünü açmış olacağız? Evet ülkenin önünü açacağız ama inanın Cumhuriyet Halk Partisi’nin de önünü açacağız. Niye biliyor musunuz? Evet çıkarsa sandıkta Sayın Kılıçdaroğlu’nun bileti kesilmiş olacak. Özellikle CHP seçmeni, onlara saygımız var, şunu söyleyecekler; ’Kılıçdaroğlu, seninle 7 defa yenildik, şimdi 8. defa yeniliyoruz. Seninle bu iş olmuyor, hadi güle güle.’ Kılıçdaroğlu gidince kim gelecek? Kılıçdaroğlu’nun yerine Karamürsellinin dilinden anlayan, Karamürsel Alp’i bilen, Karamürsel Alp’in değerlerine sahip, Karamürsel’in değerlerini bünyesinde taşıyan birisi gelecek ki Karamürsel’den yüzde 50 oy alsın. Bu CHP’ye iyilik olmaz mı? Bütün rejimlerde iktidar vardır ama sadece demokrasilerde muhalefet vardır. Demokrasiyi güçlü yapan da etkin ve güçlü muhalefettir. Şu CHP’nin bugünkü hali Türkiye’ye iyilik değil. Türk halkı ’Hayır’a prim vermiyor, Türk halkı geleceğine prim veriyor. Siz halka ne vaat ediyorsunuz, çocuklarımız için hangi vizyonu ortaya koyuyorsunuz, çocuklarımız nasıl bir Türkiye’de yaşayacak? Bunu ortaya koymazsanız, kuru kuruya ’Hayır’ demenin hiçbir faydası olmaz. 17 Nisan sabahının CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için zor bir gün olacak. CHP’nin Kılıçdaroğlu’ndan kurtulup gerçekten bu milletin değerlerine sahip bir başkana kavuşması için de biz 16 Nisan’da ’Evet’ diyelim" dedi.