16 Ocak Basın Onur Günü için aylar öncesinden çalışmalara başlayan KOGACE, Başkan Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) Başkanı Çetin Gürol ve yeni yönetimi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu makamında ziyaret etti. Başkan Danışmanı Ömer Polat’ın da bulunduğu ziyarette Gürol ve yönetimi, Başkan Karaosmanoğlu’nu 16 Ocak Basın Onur Günü’nde düzenleyecekleri programa davet etti.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ve yönetimi, 16 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan Basın Onur Günü etkinlikleri için ziyaretlerine devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na da davetiye takdim eden Gürol ve ekibi, Basın Onur Günü’nün daha görkemli geçmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını dile getirdi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyetin ilanından önce Kocaeli’de basın toplantısı düzenleyerek konuyu dönemin önemli gazetecileriyle paylaştığını hatırlatan Gürol, “Cemiyetimizin kurucuları da bu önemli günü tespit etmiş ve Basın Onur Günü olarak 16 Ocak tarihinde kutlamaya başlamıştır. Bu yıl daha geniş kapsamlı olması için yönetim kurulumuzdaki tüm arkadaşlarımızla 2 ay öncesinden çalışmaya başladık. Bu konuda sizi de yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

Gürol ve yeni yönetimini tebrik eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, basının Kocaeli için çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, “Günümüzde özgür basın, hür basın çok değerlidir. Yerel basınımız, şehrimizdeki dinamizmin en işlek unsurudur” şeklinde konuştu.

Basında etik değerlerin çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Onurlu ve doğru bir habercilik çok önemlidir. Tenkit ederken bile hakkaniyetli davranmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.