Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, Başiskele’de projelendirdiği yeni belediye binası yükseliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Başiskele’de kent meydanı ve yeni belediye hizmet binası proje uygulamasını gerçekleştiriyor. Serdar mahallesinde 10 dönümlük alanda gerçekleştirilen çalışma kapsamında yapılan yeni belediye binası çalışmaları sürüyor. Üç bölme halinde yapılan binanın birinci kat inşası yapılırken, zeminde duvar örme işleri gerçekleştiriliyor. Yapının ikinci katı için taşıyıcıların demirleri örülüyor.

Kent meydanı ve belediye hizmet binası projesi bodrum, zemin ve iki kat şeklinde inşa ediliyor. Bodrum katta sığınak, arşiv ve teknik birimler bulunurken, zemin kata seminer salonu, birinci katta da ofisler yer alacak. İkinci kata idari personel odaları yapılacak. Projedeki bina alanının dışında kalan bölüm kent meydanı olarak düzenlenecek. Projede 52 araçlık bir de otopark yer alacak. Projenin toplam inşaat alanı 6 bin 810 metrekare olarak gerçekleşecek. Proje içerisinde kamera, kartlı geçiş sistemi, yangın tesisatı, acil anons sistemi, meclis salonu için özel ses görüntüleme sistemi gibi teknik uygulamalar bulunacak

Ana bina çatısı metal kenetli çatı sistemi ile kaplanacak. Seminer salonu iskeleti çelik karkas olup dış cephesi cam ve traverten kaplama şeklinde düzenlenecek. Ana bina iskeleti betonarme olup dış cepheye traverten kaplama, ahşap kaplama, alüminyum giydirme cephe ve alüminyum cephe motifi uygulanacak.