İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 21 Ekim Gazeteciler Bayramı’nı sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Doğan mesajında, “İçinde yaşadığımızın güncel yaşamın aydınlatılmasında ve bilgilendirilmesinde, demokrasimizin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde önemli bir görev üstlenen gazetecilik mesleği, günümüzün en hareketli ve en fedakarlık gerektiren mesleklerden birisidir" dedi.

Gazetecilik mesleğinin demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu kaydeden İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkemizin aydınlık yarınları ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak, halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen önemli bir kurum olan gazetecilik insanımızın zihninde bir takım kanaatlerin oluşmasında önemli bir rol oynamaktadır. Gazetecilik toplumu doğru bilgilendirme, sorumluluk ve davranış oluşturma bakımından etkin ve etkili bir meslektir”

Başkan Doğan son olarak, Kocaeli’de faaliyet gösteren tüm gazetecilerin 21 Ekim Gazeteciler Bayramı’nı kutlayarak, meslek hayatlarında başarılarının devamını diledi.