İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76.yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Açıklamasında başlangıcında; toplumun her kesimini kucaklayan, dev yürekli, ileri görüşlü, üstün yetenekli, adını dünya tarihine yazdıran büyük bir liderin sonsuza dek yaşatacağına dair sonsuz ve sarsılmaz bir inanç duyduğunu ifade eden Başkan Doğan şunları söyledi: “Atatürk, yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleriyle başarılı bir komutan, gerçekleştirdiği devrimler ile Türk milletine çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamış büyük bir devlet adamıdır. Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan kurduğu cumhuriyete sahip olunmasını, çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılmasını arzu ve temenni etmiştir.”

“Türk Milleti de Ata’sının bu temennisini asla unutmayarak, Onun çizdiği yolda yürümeye devam etmiştir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet bıraktığı demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla yaşatmak bizim en önemli görevimizdir. Bu bize kutsal vatanı emanet bırakan Atamıza borcumuzdur. Ata’sının izinden giden bu millet, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Atatürk’ü ilelebet yaşatacaktır.”

“Büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurladığımız günün 76. yıl dönümünde, Onun mücadele heyecanını yaşamanın, fikirlerini çok daha iyi anlamanın gayreti içerisinde olmanın önemine dikkat çeken İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan “Türk Milleti olarak bize bu kutsal vatanı emanet eden Ata’mızı unutmadık, unutturmayacağız. Türk İstiklal Mücadelesinin büyük önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 76. yıl dönümünde rahmetle, şükranla anıyorum.”