Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli’nin sivil toplum kuruluşları, vakıflar ve mahalle muhtarları ile olan görüşmelerini sürdürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, Fetih Kültür Vakfı Kocaeli Şube Başkanı İbrahim Tektaş, Kocaeli Fen Lisesi Okul Müdürü Mesut Tekin ile Aile Birliği Başkanı Sevda Gündüz, Mehmet Ali Paşa Mahallesi Muhtarı Yaşar Doğan, Bekirdere Mahallesi Muhtarı Adnan Birin, Tavşantepe Mahallesi Muhtarı İbrahim Efe, İzmit Serdar Mahallesi Muhtarı Ümit Yılmaz ve yönetimleri ile bir araya geldi.

“Öğrenme ihtiyacı durduğunda cehalet başlar”

Eğitim, yerel hizmetler ve vakıf çalışmalarının kent genelindeki gelişiminin seyrini içeren fikir paylaşımlarının konuşulduğu görüşmelerde, gençlik hizmetlerinin önemi bir kez daha vurgulandı. “Kentin idaresi ve ihtiyaçları birinci derecen beni ilgilendiriyor” diyen Karaosmanoğlu, “Eğitimde de sorumluluklarımız var. Özellikle bu konuda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’ye örnek bir performans ile projelerimizi hayata geçiriyoruz. Tabi sizler gibi başta muhtarlarımız, STK’larımız ve eğitim camiasının temsilcileriyle devamlı olarak istişare halindeyiz. Biliyoruz ki öğrenme ihtiyacı durduğu anda, orada cehalet başlar. Bu ihtiyacın 7’den 77’ye herkes de devam etmesini arzuluyoruz” dedi.

“Geçmişimizi ve ecdadımızı gençlerimize doğru anlatacağız”

Türk Ocakları Kocaeli Şubesini ilk olarak ağırlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “İlim Çin’de dahi olsa gidip alınız diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Bilimde, teknolojide her alanda bir numara olmak zorundayız. Asırlarca atalarımız, dünyaya buluşlarıyla, icatlarıyla, yaptıkları çalışmalarla ışık saçtılar. Batıda insanlar, içinde cadı var diye canlı canlı yakılırken, bizde şifahanelerde müzikle, çeşitli ilaç terkipleriyle hastalar tedavi ediliyordu. Çünkü bilgi bizi olgunlaştırıyordu. Bilgi, bizi zenginleştiriyordu. Eğitim seviyesi, bilgi seviyesi artan toplumlar yükselir. İşte geçmişimizi ve ecdadımızın yaptıklarını sizler gibi derneklerde gençlerimize doğru bir şekilde anlatacağız” diye konuştu.

Kocaeli Fetih Kültür Vakfı’nın ziyaretinde de, “ilimsiz bir yere varamayız” diyen Karaosmanoğlu, “Daha güçlü, daha müreffeh, daha mutlu bir Türkiye için eğitim ve bilgi şart. Öğrenmek şart. İşte biz ne zaman ki bilimi, kültürü ve medeniyetimizin değerlerini bir kenara bıraktık, o günden beri sürekli geriledik. Şimdi hep beraber güçlü Türkiye’nin oluşmasında daha çok çalışma vakti” dedi.

“Onların başarma heyecanına yürekten inanıyoruz”

Kocaeli Fen Lisesi yönetimini de ağırlayan Başkan Karaosmanoğlu, özellikle 2023 ve 2071 hedeflerine doğru doludizgin bir şekilde yürümenin gençliğimizin dinamizmiyle olacağını vurguladı. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, hükümetimiz ve devletimizin mazideki o muhteşem medeniyetimizi yeniden ihya edebilmek için var güçleriyle çalıştıklarını, Başkan Karaosmanoğlu, “Türkiye’nin sanayi üssü olan Kocaeli’mizin, geleceğin bilişim üssü olabilmesi için gerekli olan yetişmiş insan gücünün kaynağı bu kentimizin çocuklarıyla olacaktır. Onlar şimdi okul sıralarında yetişirken, bizler onların gücünü ve başarma heyecanına yürekten inanıyoruz. Reel sektörün gelişmesi, Türkiye’nin bilişim merkezi olması için Gebze Bilişim Vadisi projesi, kentimizdeki binlerce fabrika ve dev tesislerin Ar-Ge merkezleri gibi kurum ve kuruluşlar için gerekli olan insan ve zeka öğretmenlerimizin kanatlarının altındadır. Eğitim kadromuza bu anlamda büyük iş düşmektedir” ifadelerini kullandı.

“Projelerimizi muhtarlarımızla istişare ediyoruz”

İzmit Mehmet Ali Paşa, Bekirdere, Tavşantepe ve Serdar Mahallesi Muhtarlarını da ağırlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yerel yönetimlerin hizmetlerini ve uygulanan projelerinin son durumlar hakkında muhtarlarla istişare etti. Mahallelerden gelen talepleri tek tek ilgilenen ve eksikliklerinin giderilmesi için gerekli talimatları veren Karaosmanoğlu, “Tüm mahallelerimizi yürekten seviyoruz. Ayrım yapmadan önceliklere göre hizmetlerimizi ortaya koyuyoruz. Başta vatandaşımızdan gelen talepler olmak üzere özellikle muhtarlarımızın öngörülerine değer veriyoruz. Projemizi muhtarlarımızla istişare ediyor, ona göre hareket ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Muhtarlar daha sonra verilen hizmetlere teşekkür ederken, gelişen mahallelerindeki yeni hissedilen talepleri de Başkan Karaosmanoğlu’na ilettiler. Görüşmeler yapılan istişare ve bilgi paylaşımının ardından sona erdi.