Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Marmara İşadamları ve Müteahhitleri Derneği ile buluştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Marmara İşadamları ve Müteahhitleri Derneği Genel Başkanı Zeki Gedikoğlu (MARİMDER) ve yönetimini konuk etti. Kent genelindeki ticari gelişmelerin değerlendirildiği birliktelikte, ülke sınırları dışından yatırımcının Kocaeli’ye gelmesinin hızlandırılması için fuar organizasyonlarının artırılması noktasında fikir birliğine de varıldı.

Ziyarette konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Yurt dışı yatırımcısını ülkemize ve kentimize kazandırmak için hep beraber çalışmalıyız. Ekonomik hedeflerimize ulaşmada üretim ve yeni yatırımcı ilişkisini doğru bir yöntemle önünü açmalıyız” dedi.

Kocaeli ve özellikle Gebze bölgesinin Türkiye’nin en önemli sanayi merkezi olduğuna dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, “İş adamlarımız, sanayicilerimiz; Kocaeli’ni her zaman daha ileriye, daha iyiye taşıyorlar bizlerde gereken işbirliğini ortaya koyuyoruz. İş dünyamızı temsil eden sizler gibi derneklerimizle, sanayicilerimizle sık sık bir araya geliyoruz. Varsa sorunları masaya yatırıyor, güç birliği yapıyoruz. Sanayicilerimizin ve iş adamlarımızın Kocaeli’ne ve Türkiye’ye yeni ufuklar, yeni projeler çizecek olan böylesi uzun soluklu çalışmalarının başarıya ulaşacağına inanıyorum” açıklamasını yaptı.

‘Kocaeli hepimizin gözbebeği, Türkiye’nin en önemli kentlerinden birisidir “diyerek sözlerine devam eden Başkan Karaosmanoğlu, “Uzun yıllar çevre kirliliği ve dev sanayi kuruluşlarıyla birlikte adı anılan Kocaeli’miz, göreve geldikten sonra yaptığımız çevre yatırımları sayesinde bugün artık güzel doğası ve çevreci sanayi tesisleri ile dile getiriliyor. Kocaeli’ne gelenler, şehrimizin ne kadar değiştiğini ve güzelleştiğini dile getirmeden duramıyorlar. Yeni gerçekleştireceğimiz çevre projeleriyle de aynı zamanda bir doğa ve turizm merkezi haline dönüşüyor. Yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla Kocaeli’nin vitrini değişiyor ve güzelleşiyor” ifadelerini kullandı.

İş adamlarıyla ortak olarak çalışmalar yaptıklarını ve ilerideki dönemlerde de bu çalışmaların artarak devam edeceğini de söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Sizlerle yaptığımız görüşmelerin, fikir alış verişlerinin sonuçlarının, kentimize, hemşehrilerimize hizmet olarak dönmesi bizleri gururlandırıyor. Sanayicilerimizle, iş adamlarımızla yaptığımız bu ortak çalışmaları gördükçe mutlu oluyoruz. Göreve geldiğimiz 2004 yılından bu yana Kocaeli’mizde su, kanalizasyon, alt ve üst yapı çalışmaları yaptık. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde kavşaklar, üst geçitler, tünel geçişleri ve bağlantı yolları ile ulaşımı rahatlattık. Sosyal yatırımlarla kentimizin kültür hayatını renklendirdik. Sağlıktan eğitime, ulaşımdan alt yapıya kadar yaptığımız yatırımlarla Kocaeli’ni 100 yıl sonrasına hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

İstihdam konusunda önemli hatırlatmalar da yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Çok önemli diyorum çünkü bu küresel bir sorun. Bütün dünya bununla uğraşıyor. Ülkemizin de elbette istihdamla ilgili nitelikli çalışan bulma sıkıntılarımız var. İşadamlarımız da, sivil toplum örgütlerimiz de bu konuya sahip çıkıyorlar. Bunları görünce seviniyoruz. Büyükşehir olarak bu konuda bizde kurumlarımızla seferber olduk. Nitelikli çalışan yetiştirme de KO-MEK organizasyonumuz aktif bir şekilde sorumluluk almaktadır. Bu anlamda geriye dönüp baktığımızda, ciddi mesafeler kat ettiğimizi görüyorum. Ancak yeni iş ve yatırım alanları da oluşturmalıyız” açıklamasını yaptı.

Kocaeli’nde uluslararası platformlara kadar, resmi kurum ve sivil toplum kuruluşuyla işbirliği yaptıklarını belirten Başkan Karosmanoğlu, “Şehrimiz için çözümler ürettik. Hep birlikte gösterdiğimiz çaba, insanımızın emeği, desteği, arzusu ve inancı sayesinde, sanayi şehri olarak bilinen Kocaeli’miz, bugün aynı zamanda bir kültür merkezi haline geliyor. Emsallerini tek tek geride bırakan bir teknoloji kenti kuruluyor. Kocaeli, bilişim şehri oluyor. Bu dönüşümü gerçekleştirme ve yeni pazarlar açma görevi de hepimize düşüyor. Ortak aklın rehberliğinde şehrimiz, memleketimiz için değer üretmek, bu sorunlara çözüm bulmaktır” açıklamasını yaptı.

Kocaeli’nin deniz, hava, karayolu ve demiryolu ulaşımı açısından çok cazip bir konumda bulunmasının işadamları açısından çok cazip fırsatlar sunduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Farklı coğrafyalardan gelen talepleri ve arzları burada sizlerle birlikte buluşturacağız. Bütün çalışmalarımızda bize rehber olan, yolumuzu aydınlatan ortak akıl, gücümüzü, şevkimizi artıran ortak amaç ve hedeflerimiz; en önemlisi de, bizi sürükleyen başarma inancımız, bu ve buna benzer toplantıların eseridir. Bu bakımdan toplantımız, şehrimiz ve insanımız için büyük anlam taşıyor. Bu görüşmeler sayesinde karşılaştığımız sorunlara, çözüm yolları bulmada, yeni pazarları keşfetmede ve dertlerimizi paylaşıp onların üstesinden gelmeye vesile olacağına inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Görüşme, Marmara işadamları ve Müteahhitleri Derneği üyelerinin gerçekleştireceği fuar ve yatırımcı buluşmalarını içeren projeleri konusunda değerlendirmelerin yapılmasıyla sona erdi.