Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Muharrem ayı nedeniyle Abdal Musa Cem-Kültür evi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Muharrem ayı nedeniyle Çayırova’da bulunan Abdal Musa Cem-Kültürevi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Abdal Musa Cem-Kültürevinde düzenlenen iftar programına Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çayırova Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Abdal Musa Cem-Kültürevi Derneği Başkanı Halil İbrahim Araz ve vatandaşlar katıldı. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği iftar programında Vali Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, vatandaşlarla birlikte iftar yaparak, bir süre sohbet ettiler.

Öte yandan Başkan Karaosmanoğlu daha sonra Ulaştepe Cem Evi’nde düzenlenen Cem’e katıldı. Burada etkinliğe katılanlara Kerbela olayı ve Muharrem orucu anlatıldı. Kur’an tilavetinin ardından okunan deyişler ve mersiyeler eşliğinde Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin ile ailesi ve beraberindekiler, gözyaşları eşliğinde anıldı.

Cemin sonunda canlara seslenen Başkan Karaosmanoğlu, "İnsanlık tarihinde yaşanan en büyük acılardan birisi Kerbela’dır. Biz her zaman mazlumun yanında olacağız, zalimin yanında olamayız. Hüseyni bir duruş sergilemeliyiz. Hz. Peygamber, Hz. Ali, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin bizim için örnek oldu, model oldu, lider oldu. Hiçbir zaman zalime boyun eğmediler. Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerini gözyaşıyla, onları katledenleri de nefretle anıyoruz. Biz Hz. Ali’yi, Hz. Hasan’ı ve Hz. Hüseyin’i canımız gibi seven insanlarız. En büyük oğlumun adı Hasan, kardeşimin adı Hüseyin, en son torunumun adı Ali’dir. Bu isimler bizim ortak sevgililerimizdir. Bu acılardan aldığımız dersle yeni acılar yaşamamalıyız. Gönlümüzde birbirimize karşı hep sevgi olsun. Farklılıkları zenginliğimiz olarak görüyoruz" ifadesini kullandı.