Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmaoğlu, Kocaeli’nde eğitim gören üniversite öğrencileriyle iftar yaptı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmaoğlu, gazi ve şehit ailelerinin ardından bu defa da Kocaeli’nde eğitim gören öğrencilerle iftar yaptı. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi 3. Sınıf öğrencilerinden Ahmet Acar’ın öğrenci evine konuk olan Başkan Karaosmanoğlu, hazırlanan yer sofrasında 25 üniversiteli gençle oruç açtı. İftar yemeğine Başkan Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Eyüp Ensar Demir ve Genel Sekreter Danışmanı Osman Ayvazoğlu katıldı. İftara, Türk öğrencilerin yanı sıra Kocaeli’nde eğitim gören uluslararası öğrenciler de katıldı.

Başkan Karaosmanoğlu iftarın ardından öğrencilerle sohbet etti. Kendisini iftara davet ettikleri için gençlere teşekkür eden Başkan Karaosmanoğlu, “Bu yer sofrasında sizlerle yaptığımız iftar beş yıldızlı otellerde yapılan iftarlarla mukayese edilmez. Samimiyetinizle, sevginizle hazırladığınız bu güzel sofraya beni davet ettiniz. Her birinize çok teşekkür ederim. Ramazan ayının barış, kardeşlik ve huzur içiresinde geçmesini diliyorum. Rabbim ülkemizi ve birlikteliğimizi korusun. Sizler ne kadar iyi yarınlara hazırlanırsanız bu ülke de o kadar ileriye gider” dedi.

Samimi sohbetlerin yapıldığı iftar yemeğinde Başkan Karaosmanoğlu kendi öğrencilik anılarını anlattı. Kendisinin üniversite eğitimini Isparta’da yaptığını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “O zaman ocak bile yoktu. Bir gaz ocağımız vardı. Ben de onda fasulye yapmaya kalktım. Ama fasulyeyi ıslatmadığım için tabii bir türlü pişmedi” diye konuştu.

Başkan Karaosmanoğlu Büyükşehir Belediyesi olarak üniversite öğrencilerine büyük önem verdiklerini söyledi. Ülkelerinden binlerce kilometre uzaktan gelerek Kocaeli’nde eğitim gören uluslararası öğrencilerin de kendileri için çok kıymetli olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Sizler bizim çocuklarımızsınız, ailelerinizin emanetisiniz. Burada eğitimlerinizi tamamlayıp kentlerinize ya da ülkelerinize döndüğünüzde bizleri hatırlamanız en büyük sevincimiz olur. Her derdinizde, sevincinizde sizinleyiz” şeklinde konuştu.

Sofralarında Belediye Başkanını ağırlayan üniversiteli gençler de Başkan Karaosmanoğlu’na kendilerine yönelik yaklaşımı için teşekkür etti. Öğrenciler daha sonra Başkan Karaosmanoğlu ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.