Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Bekirpaşa’da bulunan Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret ederek okul yönetimi ve öğrencilerle bir araya geldi.

Kocaeli genelinde okulları gezerek öğrenciler ve yöneticilerle bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, son olarak Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Okul Müdürü Muhammet Kocakaya ve öğretmenler tarafından karşılanan Başkan Karaosmanoğlu, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Öğrencilere okul yıllarındaki anılarını anlatan Bakan Karaosmanoğlu, gençlere çok fazla çalışmalarını hem kendileri hem de ülkeleri için önemli iler yapmaları gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin en büyük avantajının genç nüfusu olduğunu dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Gençliğimize önem veriyoruz. Bu amaçla Türkiye’de ilk defa Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurduk. Tüm gençlik faaliyetlerini tek elde topladık ve buradan gençlerimize yönelik faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz. Diğer illere de örnek olacak bir çalışma olacak” dedi.

Eğitimin gençlik çalışmalarında vazgeçilmez olduğunu kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Eğitim çalışmalarımıza da aynı önemi veriyoruz. Öğrencilerimize 6’ncı sınıfta tablet bilgisayar veriyoruz. Üniversite sınavında başarı teşvik etmek amacıyla ilk 100’e giren Kocaelili öğrencilerimize sıfır kilometre otomobil veriyoruz. Eğitim kalitesinin ve nitelikli genç sayısının artması birinci önceliğimiz” şeklinde konuştu.