Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 10 Kasım nedeniyle yayınladığı mesajla, "Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 76. yılında saygı ve minnetle anıyoruz" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Karaosmanoğlu mesajında şöyle konuştu: "İnsanlar ölür, geride eserleri kalır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Atatürk’ün bize bıraktığı eşsiz bir eser olarak dünya durdukça yaşayacaktır. Kısa sayılacak ömrü; çöküşler, savaşlar, zaferler ve inkılaplarla geçti. Döneminin zor şartları onu çok yönlü bir insan haline getirmiştir. Erzurum Kongresinde: vatan bölünmez bir bütündür, diyerek, Mondros mütarekesi ve işgal kuvvetleri karşısında, tutarlı, kararlı ve emin bir duruş sergilemiştir.”

“Onun Sakarya Meydan Savaşı’nda dile getirdiği ‘Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla sulanmadıkça terk olunamaz’ sözü aynı zamanda Kurtuluş Savaşımızın da parolası olmuştur. Bizler de Atatürk’ün bıraktığı emanete sahip çıkmaya; Türkiye’mizi ve Kocaelimizi dünyaya öncü ve örnek bir ülke haline getirmeye var gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü bu emanet, dün olduğu gibi bugün de çok çalışarak ülkemizi daha ileriye götürmek, daha ileri bir medeniyet kurabilmektir. Onun işaret ettiği, muasır medeniyetler üzerine çıkmak için, gece gündüz çalışıyoruz. 10 Kasım’ın 76. yılında bu duygularla Ulu önder Atatürk’ü minnet ve şükranla anıyoruz."