Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar bu yıl hac farizasını yerine getiren, hacılarla yemekte bir araya geldi.

Dilovası Belediyesi, ilçedeki hac farizasını yerine getiren bay ve bayan hacıları verdiği yemekli programda bir araya getirdi. Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın ev sahipliği yaptığı programa İlçe Kaymakamı Hulisi Şahin, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, meclis üyeleri ile bay ve bayan hacılar katıldı.

Program İlçe Müftüsü Resul Haksöyler’in yemek duası ile devam etti. Yemek duasının ardından konuşma yapan İlçe Müftüsü M.Resul Haksöyler tüm hacıların ibadetlerinin kabulu temennisinde bulundu. Ev sahipliğinden dolayı da Başkan Toltar’a teşekkür etti.

Hac farizasını yerine getirerek, hayatlarında yeni bir sayfa açan tüm hacıların yaptıkları ibadetlerin kabulü temennisinde bulunan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, ’’Allah ibadetlerinizi kabul etsin. Bu gün burada gönül soframızda sizlerle bir aradayız. Bu yemeği sizlerin onuruna tertip ettik. Sizlerde katılarak şeref verdiniz. Kutsal topraklardan aldığınız feyzi ve bereketi aileniz, sevdikleriniz ve çevrenizdeki insanlarla birlikte en iyi şekilde paylaşmanız ümidiyle haccınızın hayırlara vesile olmasını Yüce Allah´tan temenni ediyorum. Allah bizlere ve gidemeyenlere de bu görevi yerine getirmeyi nasip etsin. Yakın coğrafyamız da huzur ve esenlik yok. Bu seneki kurban bayramımız buruk geçti. Biliyorsunuz yakın İslam coğrafyamız da bir hiç uğruna Müslümanlar katlediliyor bu bizi derinden yaralıyor. İnşallah bu sene ki akıttığımız kanlar, İslam coğrafyasında ki kanın durmasına vesile olur. İnşallah bundan sonra ki kurbanlar da artık İslam coğrafyasın da kardeşlik huzur esenlik sağlar. Bu güzel ülkemizi bu birlik ve beraberliğimizi bu huzur ortamının da kıymetini bilelim. Katledilen Müslüman kardeşlerimize dua edelim” dedi.

Başkan Toltar, camiler ve din adamları gününde ülkeye, gençliğe ve geleceğe de huzur getirmesini dileyerek tebrik etti.

Başkan Toltar’ın ardından kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakam Hulisi Şahin, “Vatanımızın kıymetini bilelim devletimize sahip çıkalım ve Müslüman topraklarda yanan ateşi buraya ihale etmeye çalışanlara da fırsat vermeyelim. Bizim topraklarımızda ki barış ve huzuru bizde oraya ihya edelim. Zulüm altında kalan Müslümanlar için dua edelim. Herkesin hacları kabul olsun. Allah bu görevi yerine getirmeyi hepimize nasip etsin” dedi.