Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe’de yaşayan vatandaşları mahallelerinde ziyaret ederek bilgilendirmeye devam ediyor.

Yeni yönetim modeli çerçevesinde vatandaşın sorunlarını ve isteklerini yerinde dinleyerek çözümler üreten Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, önceki gün de İstasyon mahallesinde cami çıkışı mahallenin kanaat önderleri ile çay içip sohbet etti. Gündeme dair konularda açıklamalarda bulunan ve vatandaşı bire bir bilgilendiren Başkan Üzülmez, kentsel dönüşüm, sağlık sorunları ve ulaşım konularında projelerini paylaşırken merak edilen konularda da önemli açıklamalarda bulundu.

Kartepe’nin yüzölçümü ve nüfusu ile pek çok yerden büyük bir ilçe olduğuna dikkat çeken Başkan Üzülmez, dedikodulara mahal vermemek adına Emekevler mahallesinde düşünülen ve yanlış anlamalara neden olan Kentsel dönüşüm ile ilgili alınmış bir karar olmadığını açıkladı. Başkan Üzülmez, “Sosyal yaşantıyı canlandırmak adına çalışmalar içinde bulunmaktayız. Belde kültürü ile yaşarsak kendimizi geliştiremeyiz. Kartepe’yi sosyal ve ekonomik yönüyle daha iyi bir yere getirmeyi düşünüyoruz. Biz örnek olması adına bir yol haritası oluşturduk. Bu konuda alınmış bir karar yok” dedi.

Sağlık alanında yaşanan sıkıntının bilincinde olduklarını ve bunun çözümü noktasında çalışmalarda bulunduklarını da hatırlatan Başkan Üzülmez, “Kartepe’nin diğer ilçelere yakınlığından sıkıntı yaşıyoruz, yatırımcı sıcak bakmıyor. Ama belediye olarak bu sorunun çözümü noktasında vatandaşı memnun edecek çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Belediye hizmeti olarak ilçenin 2 farklı noktasında 24 saat sağlık hizmeti sunmayı planlıyoruz. Bunun için yer araştırıyoruz. Kocaeli Üniversitesi ile ortak bir çalışma yaparak Kartepe’de uygulanacak bir proje ile Kocaeli’de en verimli ve çözüm odaklı hizmeti sunmayı amaçlıyoruz” dedi.