Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebzeli hacıları ve ailelerini akşam yemeğinde ağırladı.

Hac farizasını tamamlayarak kutsal topraklardan dönen hacıları ve ailelerini Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker düzenlediği yemekli toplantıda ağırladı. Bir restoranda verilen yemeğe ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı ve ilçe yöneticileri, İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz, İlçe Müftüsü Şaban Apaydın, Gebzeli hacılar ve aileleri katıldı.

Yemek ikramının ardından İlçe Müftülüğü’nde görevli hocalar tarafından Kur’an tilavetinin ardından, ilahi ve kasideler okundu. İlçe Müftüsü Şaban Apaydın tarafından yapılan duanın ardından programın ilk selamlama konuşmasını yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “İlk defa kutsal topraklara hac vazifesi için 35 yaşımda gitmiştim. Bu sene de nasip oldu siz değerli kardeşlerimle, büyüklerimle birlikte bir kez daha hac farizamızı gerçekleştirdik. Daha dün gibi hatırlıyorum. Stadyumun oradan ailelerinizle birlikte sizleri mukaddes topraklara doğru yolcu etmiştik. Rabbim hepinizin sıhhat içerisinde geri dönmenizi nasip etti. Rabbim haccınızı kabul etsin inşallah. Allah tekrarını nasip etsin, gidemeyenlere de gitmeyi nasip etsin inşallah” dedi.

Başkan Köşker’in ardından söz alan Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan ise konuşmasında, “Rabbim dualarını makbul ve kabul, haccınızı mebrur eylesin inşallah. Gidemeyenlere de nasip eylesin inşallah” dedi.

Arslan’ın ardından Gebzeli hacılara hitap eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, “Mukaddes topraklara Hac vazifesini yerine getirmek için erken yaşlarda gitmek gerekir. Allah’ın sevdiği şeyleri seveceğiz, sevmediği şeylerden uzak duracağız, yapmayacağız. Hepinizin haccını bu vesileyle bir kez daha tebrik ediyorum. Rabbim güzel bir ömür geçirmeyi hepinize nasip eder inşallah. Sizleri Allah’a emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.