İzmit Belediyesi, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, köylüleri tek tek ziyaret ederek çeşitli konularda bilgilendiriyor.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın talimatıyla kurulan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nde görevli teknik ekipler, köyleri tek tek ziyaret ederek vatandaşları çeşitli konularda bilgilendiriyorlar. Belirli bir program çerçevesinde bütün köylerin ziyaret edileceğini söyleyen Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, “30 Mart’tan sonra 50 köyün sorumluluğu Belediyemize geçti. Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü kendi alanındaki hizmetlerini köylerde sürdürürken Kırsal Hizmetler Müdürlüğü olarak bizlerde vatandaşın ayağına kadar giderek tarım, hayvancılık, sebze ve meyvecilik gibi alanlarda bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Ziraat Yüksek Mühendisi ve Veterinerden oluşan görevlilerimiz köylülerin çeşitli konulardaki sorularına da cevap veriyorlar” dediler.

İzmit Belediyesi’nin uygulamasından memnun kaldıklarını söyleyen köylü vatandaşlar ise, “Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Ayağımıza kadar görevlileri gönderip bizlere yol gösteriyorlar. Artık, körü körüne çalışıp hamallık yapmayacağız. Belediye görevlilerinin bilgilendirmesi doğrultusunda, hayvancılığı da, sebze ve meyveciliği de, tarım işini de daha bilinçli şekilde yapacağız” şeklinde konuştular.