Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı Beyaz Kalpler mutfak bölümü öğrencileri, Muharrem ayı nedeniyle aşure yaparak, öğrencilere dağıttı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Beyaz Kalpler, Muharrem ayı nedeniyle öğrencilere aşure ikram etti.

Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından Kocaeli’de ikamet eden 12-18 yaş aralığında sosyal risk grubundaki gençlere yönelik hazırlanan Beyaz Kalpler Eğitim ve Oryantasyon Merkezi faaliyetleri devam ediyor. Beyaz Kalpler Eğitim ve Oryantasyon Merkezi’nin mutfak bölümü öğrencileri, Beyaz Kalpler personeli, burada eğitim gören tüm öğrencilere Muharrem ayı sebebiyle aşure yaparak, ikram ettiler.

Mutfak eğitmeni Durali Akgül gözetimindeki dersin konusu aşure yapımı ve ikramı oldu. Mutfak bölümü öğrencileri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden Antikkapı tarafından işletilen bölümde "Aşçı Yardımcılığı" ve "Servis Elemanlığı" eğitimi de alıyor. Öğrenciler okul dışı zamanlarını burada değerlendirerek, bir yandan meslek öğreniyorlar.