Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin okul sonrası eğitim desteği veren sosyal projesi Bilgievleri, kültür gezilerine hızla devam ediyor. Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievi’nin öğrencileri Gölcük-Kavaklı’da bulunan Yarhisar Gemi Müzesi’nde tarihi bir yolculuğa çıktı.

Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa Bilgi Evi’nin öğrencilerinden oluşan 30 kişilik grup, düzenlenen geziyle Yarhisar Gemi Müzesi’ni ziyaret etti. 27 Ekim 2007 tarihinde müze gemi olarak ziyarete açılan, orijinal hali korunan gemide bulunan yaşam alanları, yatakhane, aşçıhane ve salonların yanı sıra üzerlerine günlük kıyafet ve üniforma giydirilmiş cansız mankenlerle, dümen evi, köprü üstü, silahlar, cihaz ve teçhizatlar öğrencilerin oldukça ilgisini çekti.

Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievi öğrencilerinin gezisi Osmanlı ve Türk bahriyesinin geçmişten günümüze gelişimini anlatan fotoğraf, resim ve objelerden oluşan sergi ile son buldu. Öğrenciler geziye dair memnuniyetlerini dile getirirken herkese Yarhisar Gemi Müzesi’ni ziyaret etmeleri tavsiyesinde bulunacaklarını söyleyerek, müzeden ayrıldılar.