Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları, profesyonel sunum teknikleri konusunda eğitim aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Büyükşehir çalışanlarına “profesyonel sunum teknikleri” eğitimi verildi. Zeki Yüklekbilgili tarafından verilen eğitimde, etkili bir sunumun nasıl olması gerektiği, sunum esnasında nasıl anlatım yapılması gerektiği ve soruların nasıl cevaplandırılması gerektiği konularında püf noktaları anlatıldı.

Etkili bir şekilde sunum hazırlama yollarını aktaran Yüklekbilgili, sunumlarda yapılması gerekenler, kısa yolların kullanımı konularında bilgi aktardı. Sunumların görsellerle zenginleştirilmesi gerektiğini söyleyen Yüklekbilgili, sunumda 24 punto kullanılması gerektiğini ifade etti.

Sunum esnasında katılımcılarla göz kontağı kurun diyen Yüklekbilgili, “Etkili bir sunumda akılda kalacak şey sizin soruları cevaplama kabiliyetinizdir” dedi. “Bilmediğiniz konularda bilmediğinizi itiraf edin” diyen Yüklekbilgili, katılımcıların sorularının nasıl bir şekilde cevaplanması gerektiği konusunda katılımcılara bilgiler aktardı. Katılımcılara eğitimin sonunda 15 sorudan oluşan renklere göre kişilik testi yapıldı. 15 soruyu cevaplayan katılımcılar verdikleri cevapların şıklarına göre hangi renk grubunda baskın bir karakteristik özelliğe sahip olduklarını öğrendi.