Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları afet durumunda yapılacaklar ve alınacak önlemler konularında eğitim aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda Sivil Savunma Uzmanı Mevlüt Şen tarafından “Afet Durumunda Yapılması Gerekenler” konulu eğitim semineri gerçekleştirildi. Büyükşehir çalışanları muhtemel bir afet durumunda ne yapmaları gerektiği konularında Sivil Savunma Uzmanı Mevlüt Şen ve Uzman Psikolog Tülin Çizer’den afet sonrası insanlarda oluşacak travma çeşitleri, psikolojik ve ruhsal rahatsızlıklarla ilgili bilgi aldı.

Sivil Savunma Uzmanı Mevlüt Şen, afetlere karşı alınacak önlemler, ikazlar, afet bilinci, tehlike ve riskleri anlattı. “Afetin ilk dakikalarında herkes kendi başınadır. Bizi sadece kendi hazırlığımız ve bilgilerimiz koruyacaktır” diyen Sivil Savunma Uzmanı Şen, Büyükşehir çalışanlarını uyardı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği programda Uzman Psikolog Tülin Çizer afet sonrası insanlarda oluşacak travmalar, travma çeşitleri, psikolojik ve ruhsal rahatsızlıklardan bahsetti. Büyükşehir çalışanlarının sorularını yanıtlayan Tülin Çizer, “Kendinize zaman tanıyın, eğer 3 ay içinde sorununuz hala devam ediyorsa psikolojik yardım almayı ihmal etmeyin” diyerek eğitimini bitirdi.