Sosyal Güvenlik Kurumu eski Başmüfettişi Dr. Resul Kurt, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve kamu kurumları çalışanlarına torba yasayı anlattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Leyla Atakan Kültür ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, torba yasadaki iş hukuku ve sosyal güvenlikte yapılan değişiklikler ele alındı.

SGK Eski Başmüfettişi Dr. Resul Kurt tarafından verilen eğitim, Büyükşehir Belediyesi ve kamu kuruluşu çalışanları tarafından yoğun katılımla gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi ve kamu kuruluşları çalışanlarına 6252 sayılı kanunda ki son değişiklikler, iş hukuku konuları ve yeni yasal düzenlemelerin çalışanların iş hayatına etkilerini anlatıldı. Torba yasadaki çalışanların izin kullanması, iş kazalarının önlenmesi ve iş güvenliği, taşeron işçilerin kıdem tazminatlarıyla ilgili yeni yasal değişiklikler konuları hakkında, katılımcılar bilgilendirildi. anlattı. Dr. Resul Kurt, yaptığı sunumun ardından katılımcılar tarafından yöneltilen torba yasaya yönelik soruları cevaplandırdı.