İzmit Belediyesi’nin tüm uyarılara rağmen, çöplerini gelişigüzel dışarı bırakarak çevreyi kirlettiği belirlenen 300 kişi hakkında yasal işlem yaptı.

İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden sık sık yapılan açıklamalarla vatandaşların çevreye karşı duyarlı olması ve çöplerin çöp konteynırlarına atılması isteniyor. Uyarılara rağmen çöplerini gelişigüzel olarak dışarıya bırakan 300 kişiye ise belediye tarafından yasal işlem uygulandı.

İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Şener, belediye olarak bütün imkanları seferber edip İzmit’in daha temiz ve yaşanabilir olması için 7 gün 24 saat görev başında olduklarını belirterek, “Temizlikte en önemli şey kirletmemektir. Bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğine inanıyoruz. Kentin merkezinden en uzaktaki köyüne kadar her yerde yeterince çöp konteynerı ve kutuları bulunuyor. Buna rağmen bazı art niyetli kişiler çöplerini konteynıra değil dışına atıyor. Ayrıca özellikle kent merkezinde çöp çıkarılmaması gereken saatlerde çöpler çıkartılarak çevre kirliğine neden olunmaktadır” dedi.

Şener, uyarıları dikkate almayarak çevreyi kirletenler hakkında yasal işlem yapıldığını da hatırlatarak, “Amacımız ceza kesmek değil. Fakat son çare olarak cezaya başvurmak zorunda kalıyoruz. Ekiplerimiz, çevreyi kirletenleri tek tek tespit edip haklarında yasal işlem yapılmaktadır. Belediyemizin kontrolleri sonucunda, son bir ay içinde kent merkezinde zamansız çöp çıkarttığı belirlenen 300 kişi hakkında işlem yaptık. Vatandaşlarımızdan çevreye daha duyarlı olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.