Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bilgi Evi öğrencilerine "Su tasarrufu ve Çevre Bilinci" oluşturmak amacı ile seminer verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün ortak çalışmayla sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Bilgi Evi öğrencilerine "Su tasarrufu ve Çevre Bilinci" konusunda seminer verildi. İlk olarak Derince ve Körfez ilçelerindeki Bilgi Evleri öğrencilerine verilen seminerlerin ikincisi İzmit bölgesindeki Bilgi evleri öğrencilerine verildi. Seminer Akçakoca Bilgi Evi, Serdar Bilgi Evi ve Maria Anne Bilgi Evi öğrencileri, öğretmenleri ve idarecilerinin katılımıyla Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı seminere Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil, İSU Eğitim Şube Müdürü Ali Fazıl Demir ve İSU Eğitim Şube Şefi Salih Çakım da katıldı.

İSU Eğitim Şube Müdürü Ali Fazıl Demir’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde, çocuklara özellikle su tasarrufu ile ilgili bilgiler verilerek, suyun insanlık için önemi vurgulandı. Son zamanlarda dünya genelinde su kaynaklarının giderek azalması ve kuraklığın artması konusuna dikkat çekilerek, çocukların su tasarrufunu her yerde, her koşulda alışkanlık haline getirmeleri gerektiği ifade edildi. Ayrıca atık su arıtımının çevreye faydalarına da değinen Demir, atık suların arıtılmadan doğaya salınmasının zararlarından da bahsetti.

Öğrencilerle bire bir iletişim kuran Demir, seminer boyunca anlatılan konular hakkında onlara sorular sorup, konuyu eğlenceli hale getirerek aktarmaya çalıştı. Çevre bilinci ve su tasarrufunu çocuklara akılda kalıcı ve eğlenceli yöntemlerle öğretmenin bilincinde olan eğitimciler, “Oyun İstasyonu” adlı tiyatro gurubu ile çocukları, doğaçlama tiyatro oyunlarıyla eğlendirdiler. Tiyatro gurubu, sergiledikleri oyunda çocukları oyunun içine dâhil ederek, onları hem eğlendirdi hem de su tasarrufu ve çevre bilinci hakkındaki önemli bilgileri aktardı. Kocaeli genelindeki tüm Bilgi Evi öğrencilerine verilmesi planlanan bu seminerler, önümüzdeki günlerde Gebze bölgesindeki Bilgi Evleri öğrencileri için gerçekleştirilecek.