Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü ve Oryantiring Kocaeli İl Temsilciliğinin ortak organizasyonları ile minik izciler için oryantiring sporu gerçekleştirdi.

Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor Kulubü, izcileri sporla büyüyelim parolasıyla spora teşvik etmek ve oryantiring sporunu sevdirmek için faaliyet gerçekleştirdi. 23 Kasım tarihinde Kocaeli fuarında 67 minik izci eğitim ve uygulama yaptı.

İzcileri kendilerine verilen yarışma bölgesinin haritasında belirtilmiş hedeflere sırasıyla ve en kısa sürede ulaşmaya çalıştılar. Havanın soğuk ve yağışlı olması rağmen izciler dayanıklı olduklarını göstererek parkuru başarıyla tamamladılar. Faaliyet esnasında izciler eğlenceli vakit geçirdi. Oryantiring Sporu altı kategoride yapıldı. Hava şartlarına aldırmadan parkuru en hızlı şekilde bitiren izciler dereceye girerek madalya kazandı. Kazanan izcilere madalyaları liderleri tarafından takıldı.

Oryantiring çalışmalarının artarak devam edeceğini vurgulayan İzcilik Branşı Kulüp Önderi Muzaffer Gündüz, “ Her izci en az bir sporla uğraşmalı” dedi.