Kartepe Belediyesi, kamusal alanlar ve cami bahçelerinde yaptığı bakım çalışmaları ile yeşil alanları mercek altında tutmaya devam ediyor.

Kartepe’de bulunan cami, park, sağlık ocağı ve eğitim kurumu gibi toplumun ortak kullandığı kamusal alanların bakım ve temizliği konusunda titiz bir çalışma sergileyen Kartepe Belediyesi, Derbent bölgesinde de bu konuda çalışma yaptı. Kartepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü nezaretinde yürütülen bakım çalışmalarının bir ayağını da Derbent Mahallesi’nde devam ettiren ekipler Hikmetiye Parkı ve Cami bahçesindeki düzenlemeleri ile kamusal alanları estetik bir görünüme kavuşturdu.

Kartepe Belediyesi’nin 5 kişiden oluşan peyzaj ekibi park alanında ve cami girişinde yürüyüş yollarına taşan yabani otları ve çimleri tıpan makinesi ile biçti. Kuruyan ağaç dalları ile gülleri de elden geçiren ekipler güzergahları daha estetik bir görünüme kavuşturdu. Bakım çalışmaları kapsamında genel temizlik de yapan ekipler bitki gruplarının kış mevsiminden daha az etkilenmesini sağlayacak düzenlemeleri ile alanı bölge halkının kullanımına sundu.

Mahalle sakinleri ve cami cemaatinin de takdirini toplayan bakım çalışmaları belirlenen iş programı çerçevesinde ilçenin farklı köşelerinde aralıksız sürecek.