Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yılı, Dilovası’nda düzenlenen etkinlikler ile coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan etkinliklerde Dilovası Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Dilovası Belediyesi çelenklerinin konulmasının ardından saygı duruşu yapıldı. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Kaymakamlık makamında kutlamaların kabulü ile devam etti. Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Dilovası Garnizon Komutanı Üsteğmen Barış Deniz Keser ve Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul ettiler.

Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden kutlamalar Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ve Dilovası Garnizon Komutanı Üsteğmen Barış Deniz Keser öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan program günün anlam ve önemini belirten şiir, kompozisyon ve konuşmalar devam etti.

Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Kent Meydanında öğrencilere ve vatandaşlara hitaben yaptığı bayram konuşmasında bütün Türk milletinin bayramını tebrik ederek, Cumhuriyetin önemine değindi, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

Programa, Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Üsteğmen Deniz Barış Keser, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, Dilovası Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, Dilovası İlçe Emniyet Müdürü Erkan Gürbüz, Belediye Başkan Yardımcıları, Muhtarlar, Kaymakamlık ve Belediye Birim Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyetin 91. yılı kutlamaları, okullar arası düzenlenen kompozisyon, resim, şiir, masa tenisi, atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ve Cumhuriyet Bayramı münasebeti ile düzenlenen Futbol turnuvasında dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncülere ödüllerinin verilmesi ile devam etti.

Halk oyunları antrenörü Tekin Dursun yönetimindeki Polisan Ortaokulu Gençlik ve Spor Kulübü hazırladığı Urfa yöresine özgü halk oyunları gösterisi Cumhuriyet meydanında beğeniyle izlenirken, küçük oyuncular alkış topladı. Cumhuriyet Bayramı programı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.