Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, ortaklarından olduğu Entegre Doğal Atık Su Arıtma Sistemlerinin Teşvik Edilmesi İçin Karadeniz Bölgesi Ağı (WASTEnet) projesi kapsamında 1-3 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek çalıştaya ev sahipliği yapacak.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen WASTEnet, Karadeniz havzasında bulunan ülkelerin en geniş kapsamıyla, yerel ve bölgesel otoritelerde, özellikle küçük birliklerde, çevreci, düşük maliyetli ve az enerji kullanımı ve verimli teknoloji ile yapay sulak alanlarda Doğal Arıtma Sisteminin geliştirilmesini ve uygulanmasını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Projeyi, İSU Genel Müdürlüğü ile birlikte Yunanistan’ın Kavala Belediyesi Su ve Kanalizasyon Kurumu-DEYAK, Democritus Üniversitesi (Yunanistan), Amerikan Üniversitesi (Ermenistan), İlia Devlet Üniversitesi (Gürcistan), Tuna Deltası Ulusal Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (Romanya), Odessa Devlet İdaresi (Ukrayna), Eco-TIRAS Uluslararası Nehir Sahipleri Derneği, (Moldova) ve Türkiye’den Yalova Üniversitesi yürütüyor.

Temmuz 2013’te başlayan ve Haziran 2015’te bitmesi hedeflenen ’WASTEnet - Entegre Doğal Atık Su Arıtma Sistemlerinin Teşvik Edilmesi İçin Karadeniz Bölgesi Ağı projesi kapsamında 1 Aralık 2014 tarihinde, İSU Genel Müdürlüğünün ev sahipliğinde Çalıştay Programı gerçekleştirilecek. Proje kapsamında edinilen bilgi ve becerinin paylaşımı ve uluslararası uzmanlık değişiminin de amaçlandığı Çalıştay programına, Sivil Toplum Kuruluşları, Devlet Kuruluşları, Üniversiteler, Araştırma Enstitüleri, Özel Sektör Uzmanları ve birey paydaşlar katılacak.

Özellikle Türkiye genelindeki Üniversitelerden ve proje ortaklarından uzman kişilerin sunum yapacağı Kocaeli Çalıştayı’nda ev sahipliğini üstlenen İSU Müdürlüğünden ve lider ortak olan Yunanistan’dan da konuşmacılar yer alacak. 1 Aralık’ta Fuar içi, Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans salonunda yapılacak.